Σουβλάκια με χαλούμι, κολοκύθια και λεμόνι

Αν δεν είστε φαν του κρέατος ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει: Σουβλάκια με χαλούμι, κολοκύθια και λεμόνι!

Συστατικά

2 μέτρια κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
16 ντοματάκια

Για τη μαρινάδα

1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρινάδα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολάκι και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τα σουβλάκια

  • Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό να μουσκέψουν για 30 λεπτά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανοξείδωτες σούβλες.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα δύο κατά μήκος και μετά κόβουμε το κάθε μισό κολοκυθάκι σε χοντρά ημισφαίρια 1,5-2 εκ.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στα 6 και χωρίζουμε τα φύλλα του.
  • Περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια ή στις σούβλες τα κολοκυθάκια, το τυρί, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια.
  • Ψήνουμε στα κάρβουνα απλώνοντας τη μαρινάδα με ένα πινέλο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα