Δροσιστική και ντελικάτη μους μάνγκο

Υλικά

  •     1 κεσέ (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  •     200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •     2 μεγάλα ώριμα μάνγκο
  •     2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
  •     3 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμ.)
  •     λίγες φέτες μάνγκο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη μους μάνγκο, βυθίζοντας τη ζελατίνη σε µπολ µε κρύο νερό και την αφήνουµε για 10 λεπτά να µουλιάσει.

Καθαρίζουµε τα µάνγκο και τα πολτοποιούµε στο µπλέντερ. Τα βάζουµε σε µικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουµε σε χαµηλή φωτιά µαζί µε τη στέβια.

Αφού λιώσει η ζάχαρη, στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε, ανακατεύοντας γρήγορα το µείγµα φρούτου. Το αποσύρουµε από τη φωτιά και το αφήνουµε να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Χτυπάµε την κρέµα γάλακτος µε το σύρµα στο µίξερ, σε παχύρρευστη µορφή. Προσθέτουµε το γιαούρτι και τα ανακατεύουµε. Τέλος, προσθέτουµε το µείγµα φρούτου και απαλά ανακατεύουµε.

Μοιράζουµε σε 5 ποτήρια το µείγµα. Το παγώνουµε. Γαρνίρουµε µε φέτες µάνγκο.

 

Πηγή: argiro.gr

Σχετικά άρθρα