Ο γάμος της χρονιάς : Όλο το παρασκήνιο και οι κατηγορίες της οικογένειας της Meghan Markle- Η στήριξη του Χάρι και η εκθαμβωτική τελετή

Δεν θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε σήμερα με κάτι άλλο πέρα από τον γάμο της χρονιάς. Ποιον γάμο; Μα φυσικά την τελετή ένωσης του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκ. Θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε όλες τις λεπτομέρειες του γάμου αλλά και το παρασκήνιο που προηγήθηκε με την οικογένεια της νύφης.

Ύστερα από παράκληση της νύφης τελικά στον γάμο τη συνόδεψε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος. Ηχηρή ήταν η απουσία του πατέρα της από τον γάμο γεγονός που ανακοινώθηκε μία μόλις μέρα πριν από την τελετή. Πάμε να δούμε όμως όλο το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε πριν η Μέγκαν Μαρκλ καταφέρει να μπει στη βασιλική οικογένεια ως σύζυγος του Χάρι.

Το σκάνδαλο με τον πατέρα της λίγερ ημέρες πριν τον γάμο

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μία ημέρα πριν από τον γάμο έλεγε ότι ο πατέρας της Μέγκαν δεν θα καταφέρει να παρευρεθεί στον γάμο λόγω προβλημάτων υγείας. Πριν από αυτή την ενημέρωση ωστόσο ο πατέρας της είχε δηλώσει απρόθυμος να είναι παρών στο μυστήριο καθώς θεωρούσε ότι είχε ¨ρεζιλέψει¨ την βασιλική οικογένεια με το σκάνδαλο με τους παπαράτσι.

Πρόκειται για τις φωτογραφίες που είδαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν την προετοιμασία του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ πριν τον γάμο. Απαθανατίστηκε από φωτογράφο σκανδαλοθηρικού περιοδικού να κάνει βάρη στο πάρκο, να ράβει το κοστούμι του και να γκουγκλάρει φωτογραφίες του Χάρι και της Μέγκαν σε ίντερνετ καφέ.

Όλα αυτά έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα της Tom. Όπως λέγεται η αξία των εν λόγω φωτογραφιών άγγιξαν τις 100.000 $ και υποστηρίχθηκε ότι μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων έλαβε ως ¨αμοιβή¨ ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ.

Παρότι εδώ και μέρες είχε ανακοινωθεί ότι η κατάσταση υγείας του Τόμας Μαρκλ δεν ήταν καλή, είναι φυσικό να πιστεύει κανείς ότι η απουσία του από τον γάμο ήταν εξαιτίας της προσπάθειάς του να εκμεταλλευτεί οικονομικά τον γάμο της κόρης του.

Λεπτομέρεια: Ο πατέρας της είναι Ολλανδο-ιρλανδός και ήταν διευθυντής φωτογραφίας και φωτισμού για την τηλεόραση.

Η ετεροθαλής αδερφή και οι σκληρές κατηγορίες της

Η ετεροθαλής αδερφή της Μέγκαν Μαρκλ, Σαμάνθα επίσης δεν παρευρέθηκε στον γάμο. Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να έχει ¨συμορφωθεί¨ ως ένα βαθμό το τελευταίο διάστημα στο παρελθόν η αδερφή της Μέγκαν Μαρκλ είχε μόνο αρνητικά σχόλια για εκείνη.

Όπως παραδέχτηκε λίγες ημέρες πριν τον γάμο εκείνη ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης με τις φωτογραφίες του πατέρα της. Υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή δεν είχε καμία σχέση με οικονομική εκμετάλλευση του γάμου αφού από τα 100.000 δολάρια που φέρεται ότι άξιζαν οι φωτογραφίες ο πατέρας της πήρε μόλις τα…1.500 και μέρος των πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως εξομολογήθηκε η ίδια : «Του είπα να το κάνει για να δείξει στον κόσμο “Κάνω γυμναστική και είμαι υγιής”. Το πρότεινα για να βοηθήσουμε τη βασιλική οικογένεια».


Το παραπάνω δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η Σαμάνθα Γκραντ αφού είχε σκοπό να γράψει βιβλίο με τίτλο “The Diary of Princess Pushy’s Sister” στο οποίο θα προχωρούσε σε κανονικό διασυρμό της Μέγκαν. Τι θα ¨αποκάλυπτε¨; Ότι η Μέγκαν Μαρκλ από μικρή είχε εμμονή με την ιδέα να γίνει πριγκίπισσα. Το βιβλίο λεγόταν ότι θα χαρακτήριζε την Μέγκαν “νάρκισσο” και “εγωίστρια”. Τέλος στο βιβλίο η Σαμάνθα είχε σκοπό να κατηγορήσει την αδερφή της ότι δεν την στήριξε όταν διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Απέναντι σε όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς τάχθηκε η μητέρα της Σαμάνθας, Ρόσλιν, η οποία λίγο έως πολύ βγάζει την κόρη της ψεύτρα.


Στο twitter δεν έλειψαν και τα καυστικά σχόλια εκ μέρους της Σαμάνθας η οποία όταν έβλεπε ότι τα προσκλητήρια της οικογένειας δεν ερχόντουσαν δημοσίευσε:
«Το θέμα δεν είναι η συγγένεια καθώς προσκαλούνται πάνω από 1.000 τελείως ξένοι άνθρωποι»

και στη συνέχεια σχολίασε: «Ο καπνός και οι καθρέφτες δεν μπορούν να κρύψουν τον ελέφαντα από το δωμάτιο. Από σεβασμό, παράδοση και ανθρωπισμό, η οικογένεια Μαρκλ θα έπρεπε να προσκληθεί αν προσκληθούν 2.000 εντελώς ξένοι».


Δύο ημέρες πριν τον γάμο η αδερφή της Μέγκαν Μαρκλ βρέθηκε στο νοσοκομείο ύστερα από ατύχημα. Η Σαμάνθα επέβαινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύντροφός της, Μαρκ, όταν ένας παπαράτσι πέρασε ξαφνικά από μπροστά τους και εκείνος, για να τον αποφύγει, έκανε αμέσως αριστερά και χτύπησε σε μία τσιμεντένια κολώνα. Η Σαμάνθα χτύπησε το παρμπρίζ και έπεσε κάτω, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν πως έχει σπάσει τον αστράγαλo και το γόνατό της. Όλα αυτά μία ημέρα μετά την επικριτική στάση που κράτησε απέναντι στην αδερφή της ως προς την αντιμετώπιση τους πατέρα τους.

O Αδερφός: «Θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό της σαν την Νταϊάνα, αλλά δεν πρόκειται»

 

Ασχολίαστο δεν άφησε από την μεριά του ο ετεροθαλής αδερφός της Μέγκαν Μαρκλ το γεγονός ότι τα προσκλητήρια δεν ήρθαν ποτέ. Όπως είχε ισχυριστεί και πριν τον γάμο η αδερφή του «έχει ξεχάσει τις ρίζες της».
Όπως είχε πει ο Τόμας τζούνιορ στην Daily Mirror:
«Έχει διαλύσει ψυχολογικά την οικογένειά της. Η Μεγκ παρουσιάζει τον εαυτό της ως ανθρωπίστρια, άνθρωπο του λαού, με φιλανθρωπικές ευαισθησίες, αλλά δεν είναι τίποτα από αυτά τα πράγματα για την οικογένειά της».

Η επίθεση όμως δεν είχε σταματήσει εκεί αφού συνέχισε: «Δίνει την πιο μεγάλη παράσταση της ζωής της. Θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό της σαν την Νταϊάνα, αλλά την Νταϊάνα την παραδέχονταν όλοι, σε όλον τον πλανήτη. Την αγαπούσαν για τους σωστούς λόγους. Αυτό θέλει και η Μεγκ για εκείνη, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν είναι γνήσια όπως η Νταϊάνα».

Η αθόρυβη μητέρα της

 

Αθόρυβη απέναντι σε όλες αυτές τις κατηγορίες είναι η αφρο-αμερικανή μητέρα της Μέγκαν, Ντόρα. Η Ντόρα ήταν κλινική θεραπεύτρια και καθηγήτρια γιόγκα. Ίσως το τελευταίο ήταν αυτό που την κράτησε ψύχραιμη απέναντι σε τόσες κατηγορίες. Βέβαια από την άλλη ήταν και η μόνη που παρευρέθηκε στον γάμο.

 

Λεπτομέρειες για τον γάμο

Τα παρανυφάκια

Δεν ήταν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 10 τα παρανυφάκια που συνόδεψαν τη νύφη κατά την τελετή. Δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα ανίψια του πρίγκιπα Χάρη Πρίγκιπας, Τζορτζ (5 ετών) και πριγκίπισσα Σάρλοτ (3 ετών).

 

Η Φλόρενς βαν Κούτσεμ, 3 ετών κόρη της Άλις βαν Κούτσεμ και το Νίκολας βαν Κούτσεμ, βαφτιστήρι του πρίγκιπα Χάρι. Σειρά έχουν τα βαφτιστήρια της Μέγκαν η Ρεμί Λιτ και η αδερφή της Ράιλαν. Ακολουθούν η Ίβι Μαλρόνι, η Ζάλι Γουόρεν, ο Τζάσπερ Ντάιερ και τέλος τα δίδυμα αγόρια Μπράιαν και Τζον Μαλρόνι. Το ζευγάρι έχει με καθένα από τα παραπάνω παιδιά έχει μία ξεχωριστή σχέση. Το ντύσιμό τους όπως είχε ανακοινωθεί από το παλάτι ήταν ομοιόμορφο.

 

Να σημειωθεί ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν είχε στο πλευρό της Κυρία επί των Τιμών καθώς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει κάποια από τις φίλες της. Κουμπάρος στο γάμο ήταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ όπως αντίστοιχα και στον γάμο του Γουίλιαμ ήταν ο πρίγκιπας Χάρι.

origkipikos-gamos

Πόσοι ήταν οι καλεσμένοι

Περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι παρευρέθηκαν στο πάρκο του Πύργου του Ουίνδσορ για να παρακολουθήσουν την άφιξη του πρίγκιπα Χάρι και της Αμερικανίδας ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ. Το ίδιο συνέβη και κατά την αποχώρησή τους μετά το μυστήριο όπου έκαναν μια βόλτα με άμαξα στην πόλη.

 

“Ο πρίγκιπας Χάρι και η δεσποινίς Μέγκαν Μαρκλ προσκάλεσαν 2.640 ανθρώπους στο πάρκο του Πύργου του Ουίνδσορ για να είναι παρόντες κατά την άφιξη” των ιδίων και “των προσκεκλημένων τους” όπως και “για να παρακολουθήσουν” στη συνέχεια, μετά την γαμήλια τελετή, “την αποχώρησή τους με άμαξα από τον πύργο” είχε αναφέρει το Ανάκτορο του Κένσινγκτον σε ανακοίνωσή του πριν ακόμη γίνει ο γάμος.

Μεταξύ των προσκεκλημένων 1.200 “μέλη του κοινού”, διαφόρων ηλικιών και προφίλ, από τις τέσσερις γωνιές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Χάρι, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, και η Μέγκαν από την πρώτη στιγμή ήθελαν τα “μέλη του κοινού” να “αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι των εορταστικών εκδηλώσεων”.
Στους υπόλοιπους από τους 2.640 προσκεκλημένους , 200 ήταν μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων, 610 της τοπικής κοινότητας του Ουίνδσορ, περίπου 100 μαθητές από τα γύρω σχολεία και 530 μέλη της βασιλικής οικογένειας.

meghan-markle-prince-harry

Αντί για δώρα το πριγκιπικό ζευγάρι πρότεινε δωρεές

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν αποφασίσει ότι δεν ήθελαν δώρα για τον γάμο τους. Πρότειναν σε όσους επιθυμούσαν να κάνουν αυτή την κίνηση αντί για δώρο να προχωρήσουν σε μία δωρεά. Μάλιστα το ζευγάρι είχε ανακοινώσει μία λίστα με προτεινόμενα ιδρύματα που ήταν τα εξή:

1. Chiva (για παιδιά με HIV),
2. Crisis,
3. the Myna Mahila Foundation,
4. Scotty’s Little Soldiers,
5. StreetGames,
6. Surfers Against Sewage και στο
7. The Wilderness Foundation UK.

 

Υ.Γ.: Όπως μαθαίνουμε από δημοσίευμα του seventeen.com το ζευγάρι γνωρίστηκε σε…¨προξενειό¨ . Με άλλα λόγια το ζευγάρι βγήκε τυφλό ραντεβού ύστερα από προτροπή κοινού τους φίλου. Η συνάντησή τους ήταν τόσο πετυχημένη που όχι απλά βγήκαν και δεύτερο ραντεβού αλλά ενώθηκαν και με τα δεσμά του γάμου.

Σχετικά άρθρα