Τρίτος άνθρωπος στη σχέση: Μπορεί να μπει μόνο αν βρει ρωγμές…

Είμαι παντρεμένος, έπειτα από σχέση 7 ετών.  Με τη σύζυγό μου είμαστε στο ίδιο επάγγελμα. Σύντομα περιμένουμε και μωράκι. Υπάρχει ένα πρόσωπο όμως, μια άλλη γυναίκα, για την οποία νιώθω μεγάλη έλξη. Δεν έχει γίνει κάτι μεταξύ μας. Ζει μακριά, αλλά είναι από τον τόπο καταγωγής μου, οπότε θα τύχει να την δω.

Κάποια στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία της το είπα, όπως και όλα όσα ήθελα να της πω εδώ και χρόνια. Έδειξε να κολακεύεται στην αρχή και είπαμε πως θα μπορούσαμε να βρεθούμε από κοντά, έτσι από περιέργεια, καθώς μόνο τώρα της μίλησα τόσο ανοιχτά.

Προχθές μου είπε ότι της αρέσει να μιλάμε, άλλα ότι δεν θέλει να βρεθούμε γιατί αναζητά ασφάλεια και μια σταθερή σχέση και πως θα μπορούσε να τα κάνει όλα, αλλά κολλάει στο παιδί και δεν μπορεί να φτάσει ως εκεί… Θέλει να προστατέψει τον εαυτό της.

Να σας πω ότι είχε 1,5 χρόνο σχέση, που πήγαινε καλά, άλλα ο σύντροφός της την «άδειασε» μια μέρα λέγοντας της ότι είναι καλύτερα να χωρίσουν τώρα, παρά μετά. Εκείνη είναι 29 χρονών και ο πρώην της 27, όσο και η γυναίκα μου.

Θα ήθελα κάποιο σχόλιο σας…

Στο ερώτημα απαντά ο Eυάγγελος Κουσιάδης:

Αγαπητέ φίλε,

Καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που μου λέτε και το πώς  νιώθετε. Επειδή δεν κάνετε κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα και ζητάτε απλά ένα σχόλιο, θα σας πω το εξής για να σκεφτείτε πάνω σε αυτό: όταν σε μία σχέση δημιουργείται συναισθηματικός – ψυχικός χώρος για να μπει, με οποιονδήποτε τρόπο (πλατωνικά, σεξουαλικά, εξ αποστάσεως ή όπως αλλιώς)  ένα τρίτο πρόσωπο, αυτό κάτι σημαίνει για τη σχέση, για την ακρίβεια σημαίνει πολλά για τη σχέση του ζευγαριού. Επίσης, σημαίνει πολλά για εσάς, για τις δικές σας συναισθηματικές ανάγκες.

 

Ευάγγελος Κουσιάδης Bsc, MBPsS,  SGIP,  RSci
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής – Συγγραφέας
www.kousiadis.gr
info@kousiadis.gr

Σχετικά άρθρα