Σεξ μετά από καισαρική: Αυτή είναι η κατάλληλη στάση!

Οι διαφορές του να γεννήσεις με καισαρική από το να γεννήσεις φυσιολογικά μπορεί να είναι σημαντικές, όμως και οι δύο περιπτώσεις έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την έλλειψη ερωτικής διάθεσης αμέσως μετά τη διαδικασία.

Όμως, ο καιρός περνάει και κάποια στιγμή το σώμα, η διάθεση και φυσικά οι ορμόνες σου επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Μαζί με αυτά επανέρχεται και η ερωτική σου διάθεση.

Αναφορικά με την γέννα με καισαρική, η βασική ερώτηση είναι πότε μπορεί να κάνεις μια γυναίκα σεξ μετά από καισαρική.

Πότε να το κάνεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ μετά από καισαρική, 6 με 8 μήνες μετά την γέννα/επέμβαση. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, και σε αυτή την περίπτωση αναφερόμαστε σε μια χειρουργική επέμβαση, οπότε το σώμα χρειάζεται κάποιον χρόνο για να επανέλθει.

«Είναι πολύ σοβαρή επέμβαση, καθώς η τομή γίνεται στους μυς της κοιλιάς σου, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να επανέλθουν», τονίζουν οι επιστήμονες. Παράλληλα, και η μήτρα σου που επίσης είναι μυς έχει ταλαιπωρηθεί. Εάν, λοιπόν, δεν έχει περάσει το κατάλληλο διάστημα κινδυνεύει κατά τη διάρκεια του σεξ να ανοίξει η τομή σου. Εάν συμβεί αυτό, φυσικά, θα πρέπει άμεσα να σταματήσεις ό,τι κάνεις εκείνη την ώρα και να επισκεφθείς τον γιατρό σου.

Ακόμα, πάντως, κι αν έχει περάσει το διάστημα των 6-8 εβδομάδων το θέμα είναι να αισθάνεσαι εσύ οκ με το σώμα σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν κατά τη διάρκεια του σεξ δεν νιώθεις άνετα ή πονέσεις τότε σταμάτα άμεσα και ανάβαλλέ το για μια βδομάδα ακόμα.

Ποια στάση να κάνεις

Οι ειδικοί συστήνουν να εφαρμόσεις την στάση «κουτάλι». Πρόκειται για μια στάση κατά την οποία η περιοχή της κοιλιάς σου δεν πρόκειται να ζοριστεί ιδιαίτερα, ενώ θεωρείται γενικότερα μια ξεκούραστη στάση και για τους δυο σας. Ξάπλωσε στο ένα σου πλευρό και ο σύντροφός σου παίρνει θέση από πίσω σου κολλητά στο σώμα σου. Πρόταξε τα οπίσθιά σου ώστε να διευκολύνεις την διείσδυσή του στον κόλπο σου.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον έχεις αμφιβολίες, καλό θα είναι να μιλήσεις πρώτα με τον γυναικολόγο σου, ώστε να σε κατευθύνει αρμοδίως.

Καλή διασκέδαση!

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι παθαίνει μια γυναίκα από τη βαθιά διείσδυση στο σεξ;

Σχετικά άρθρα