Οι 10 φράσεις που δε θα σταματήσω ποτέ να λέω στο παιδί μου!

Μεγάλωσες, έκανες τη δική σου οικογένεια και αρχίζεις σιγά σιγά να θυμάσαι τη μάνα σου και τη χαρακτηριστική της έκφραση: “Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις”. Πόσο σε εκνεύριζε αυτή η έκφραση μικρή! Πόσο εκνευρίζει τώρα το παιδί σου! Κι όμως έτσι είναι ο κύκλος της ζωής… Άλλωστε εσύ το μόνο που θέλεις είναι να είναι καλά και ασφαλής! Όσο και να σου γκρινιάζει, όσο και να μεγαλώνει, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα επαναλαμβάνεις χωρίς να κουράζεσαι!

  1. Αν θέλεις να σε εμπιστεύομαι, μην ξεχνάς ποτέ τις συμφωνίες που έχουμε κάνει, σχετικά με την ώρα που θα γυρίσεις στο σπίτι, με τα άτομα που είσαι. Αν χρειαστεί να αργήσεις, ειδοποίησέ μας!
  2. Μην μπεις ποτέ σε αυτοκίνητο κάποιου που έχει πιει! Και φυσικά όταν αρχίσεις να οδηγείς, μη δοκιμάσεις ποτέ να οδηγήσεις μεθυσμένη! Ό,τι ώρα και να ναι, πάρε μας τηλέφωνο να έρθουμε να σε πάρουμε!
  3. Social media: Να σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους! Μην ανεβάσεις ποτέ φωτογραφία σου που μπορεί να σε προσβάλει και φυσικά μην ποστάρεις φωτογραφίες των άλλων χωρίς την άδειά τους!
  4. Μίλα μου! Μη με φοβάσαι! Εγώ είμαι εδώ για να μοιράζεσαι και τις χαρές και τις ανησυχίες σου! Είμαι πάντα κοντά σου, ό,τι και να σου συμβαίνει!
  5. Η διαφορά είναι αρετή και προσόν! Μην ανησυχείς αν είσαι διαφορετική από τους άλλους! Μπορεί τώρα να σε πειράζει αλλά θα καταλάβεις σιγά σιγά ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίζεις λόγω της διαφορετικότητάς σου! Ο κόσμος θα ήταν βαρετός αν ήμασταν όλοι ίδιοι
  6. Είμαι περήφανη για σένα! Ακόμα κι όταν οι επιλογές σου δεν ταιριάζουν με τις δικές μου, είμαι περήφανη που έλαβες μόνη σου τις αποφάσεις σου! Μπορεί να ανησυχώ αλλά είμαι περήφανη!
  7. Τόλμα και κάνε λάθη! Από τα λάθη μας μαθαίνουμε! Είναι δύσκολο να τολμάς και δύσκολο για μένα να σε αφήσω να τολμάς και… να φας τα μούτρα σου. Ωστόσο η ζωή είναι για τους τολμηρούς! Και αν δεν κάνεις λάθη, δε θα μάθεις!
  8. Ζήσε τις στιγμές σου όσο πιο έντονα μπορείς! Μη σπαταλάς στιγμές σε ανούσια πράγματα! Να χαίρεσαι τη ζωή, να βρίσκεις και να γεύεσαι τη μαγεία της στιγμής: μια ηλιόλουστη μέρα, μια βόλτα στη θάλασσα, ο ήχος της αγαπημένης σου μουσικής, μια έναστρη νύχτα, ένα κομμάτι σοκολάτα!…
  9. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου! Κι εγώ σου έχω εμπιστοσύνη! Μπορείς να πετύχεις τα πάντα, αρκεί να το πιστεύεις!
  10. Είσαι όλη μου η ζωή! Σ’αγαπάω!!!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.com

Σχετικά άρθρα