Ερεθισμός του τραχήλου της μήτρας: Μπορεί να σε φέρει σε οργασμό;

Όσον αφορά το σεξ, ευρέως διαδεδομένος είναι ο ρόλος του κόλπου και της κλειτορίδας ως προς την ανατομία της γυναίκας. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και ένα τρίτο σημείο, που προσφέρει οργασμό κι αυτό είναι ο τράχηλος της μήτρας. Μάλιστα, λανθασμένα αρκετές γυναίκες αναφέρονται σε «τραχηλική διείσδυση», που όμως δεν υφίσταται.

Τι είναι ο τράχηλος της μήτρας

Ο τράχηλος είναι ένα μικρό κανάλι στην κορυφή του κόλπου. Έχει ένα μικρό άνοιγμα που περνάει από το κέντρο και συνδέει τον κόλπο με τη μήτρα. Αυτό ονομάζεται εξωτερικός άξονας.

Εκτός από τον τοκετό, ο τραχήλου της μήτρας δεν είναι ανοικτός και είναι πολύ μικρός για να υπάρξει διείσδυση. Ωστόσο, η διέγερση που εμφανίζεται όταν ένα πέος ή άλλο αντικείμενο τρίβει ή σπρώχνει τον τράχηλο προκαλεί μια ευχάριστη αίσθηση για μερικές γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, ο κόλπος θα επιμηκυνθεί, τραβώντας τον τράχηλο προς τα επάνω. Ως εκ τούτου, η διέγερση του τραχήλου δεν μπορεί να επιτευχθεί με τα δάχτυλα και απαιτεί διείσδυση από το πέος ή ένα sex toy.

 

Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι συνηθέστερες ερωτήσεις που αφορούν στον ερεθισμό του τραχήλου της μήτρας:

«Είναι ασφαλές για μένα»;

Ναι, είναι πολύ ασφαλής. Επειδή, όμως, απαιτείται πολύ βαθιά διείσδυση για να επιτευχθεί δεν σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες νιώθουν άνετα με αυτό. Είναι πολύ πιθανό να αισθανθείς πόνο στη διάρκεια της διαδικασίας. Εάν συμβεί αυτό επισήμανέ το στον σύντροφό σου.

«Θα πονέσω»;

Είναι πολύ πιθανό η συγκεκριμένη διείσδυση να προκαλέσει πόνο στη γυναίκα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, για να γίνει θα πρέπει η γυναίκα να είναι πολύ ερεθισμένη με την εφαρμογή αρκετών προκαταρκτικών πριν τη διείσδυση. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε υπάρχει περίπτωση να αισθανθείς κράμπες και κάποια πίεση κατά τη συνουσία.

«Εάν δω αίμα να ανησυχήσω»;

Κατά τη διάρκεια της διείσδυσης είναι πολύ πιθανό να δεις ελάχιστο αίμα. Δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχήσεις, διότι λόγω της ευαισθησίας του τραχήλου, μιας και είναι «φτιαγμένος» από μαλακό ιστό είναι εύκολο να τραυματιστεί κατά τη διείσδυση με αποτέλεσμα να δεις λίγο αίμα. Εφόσον, όμως, διαπιστώσεις κάτι τέτοιο καλό θα είναι να σταματήσεις το σεξ, αν και είναι σχεδόν απίθανο να τραυματιστεί ο τράχηλός σου.

«Μπορώ να έχω οργασμό του τραχήλου»;

Λόγω της ευαισθησίας του τραχήλου (κατά αναλογία με το G-spot, είναι το C-spot), πολλές γυναίκες έχουν αναφέρει ότι έχουν βιώσει πολύ έντονους οργασμούς, οι οποίοι ξεκινάνε από τον τράχηλο και εξαπλώνονται σε όλο τον κόλπο. Πάντως, επιστημονικά ο οργασμός του τραχήλου δεν είναι κάτι το οποίο στέκει μεμονωμένα.

Προετοιμάσου σωστά

Όπως προαναφέρθηκε θα πρέπει να είσαι αρκετά ερεθισμένη, ώστε να επιτευχθεί η λεγόμενη «τραχηλική διείσδυση». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ακολουθείς 4 βήματα:

Πήγαινε βήμα-βήμα: Επειδή, όπως είπαμε, απαιτείται σημαντικός ερεθισμός καλό θα είναι να ξεκινήσετε τη διείσδυση σιγά-σιγά, ώστε να έρθει και ο ερεθισμός του τραχήλου.

Επικοινωνία: Μίλα με τον σύντροφό σου, ώστε να νιώσεις άνετα και να είναι η διείσδυση απολαυστική και για σένα.

Ποια είναι η ιδανική στάση: Για να επέλθει ο οργασμός του τραχήλου, τότε καλό θα είναι να εφαρμόσεις την στάση «ιεραποστολικό», με την οποία είναι εφικτή η βαθιά διείσδυση, μιας και ο τράχηλος κατά τον ερεθισμός σηκώνεται προς τα πάνω.

Διασκεδάστε το: Το σημαντικό είναι, και σε αυτή την περίπτωση, να περάσετε και οι δύο καλά. Οπότε, φροντίστε να το διασκεδάσετε.

Πηγή: medicalnewstoday.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ερωτογενείς περιοχές: Τι την… ανάβει πιο πολύ;

Ποιότητα ή ποσότητα; Τι μετράει περισσότερο στο σεξ;

Σχετικά άρθρα