Μετακόμιση σε άλλη πόλη: «Μου λείπει αφόρητα η παλιά μου ζωή. Τι να κάνω»;

Πριν λίγους μήνες αποχώρησα από τη δουλειά μου, καθώς έπρεπε να φύγουμε από την Αθήνα λόγω της δουλειάς του συζύγου μου. Μετακομίσαμε σε άλλη πόλη. Είμαι, όμως, κλεισμένη στο σπίτι γιατί ο κύκλος μου, οι φίλοι και οι συγγενείς μου, είναι στην Αθήνα.

Δυσκολεύομαι πολύ να προσαρμοστώ. Ο σύζυγος μου δουλεύει όλη μέρα. Μου λείπει πολύ η δουλειά μου και η ζωή μου. Δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα εδώ. Έχω προσόντα και μένουν όλα αναξιοποίητα. Έχω ξεκινήσει και ψάχνω και εδώ δουλειά. Θέλω να αλλάξει αυτή η καθημερινότητα μου. Τι με συμβουλεύετε;

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Θα σας συμβούλευα να αρχίσετε να διερευνάτε τι μπορείτε να κάνετε στην πόλη που ζείτε ώστε να εμπλουτιστεί η κοινωνική σας ζωή. Είναι σημαντικό βήμα το γεγονός ότι αρχίσατε να ψάχνετε δουλειά και εύχομαι σύντομα να βρείτε. Θα σας βοηθήσει πολύ, είμαι σίγουρη.

Θα μπορούσατε επίσης να ενταχθείτε σε κάποια ομάδα στην πόλη σας και να ασχοληθείτε με κάτι που σας ενδιαφέρει, όπως για παράδειγμα χορό, μουσική, δημιουργική απασχόληση. Θα σας γεμίσει δημιουργικότητα και θα αλλάξει αρκετά τη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
[email protected]

Σχετικά άρθρα