Αλ. Τσίπρας: «Τα μνημόνια θα αποτελούν παρελθόν τον Αύγουστο του 2018» (βίντεο)

«Τα μνημόνια θα αποτελούν οριστικά παρελθόν τον Αύγουστο του 2018» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10156472854273054/

«Βαδίζουμε προς την έξοδο από την ασφυκτική επιτροπεία. Ένα μεγάλο μέρος καλύφθηκε με την τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση. Έγινε εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, παρά τις καταστροφικές προβλέψεις της αντιπολίτευσης» τόνισε ο πρωθυπουργός, στρεφόμενος σε υψηλούς τόνους κατά των καταστροφολόγων, όπως είπε.

«Οι καταστροφολόγοι θα διαψευστούν ξανά όταν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για τα δύο ανοικτά θέματα: τον προσδιορισμό των μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους στο πλαίσιο των αποφάσεων του περασμένου Ιουνίου και το καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας» συμπλήρωσε. Ως προς το τελευταίο δήλωσε ότι είναι διαδικασία που ακολουθήθηκε σε άλλες χώρες και δεν συνιστά παράταση του μνημονίου.

«Εμείς θα το λέμε: η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια μεγάλης περιπέτειας και κρίσης βγαίνει από την περιπέτεια. Τον Αύγουστο του 2018 τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν για τον τόπο. Είναι αμετάκλητη εξέλιξη» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στην εικόνα της χώρας στα τέλη του 2015, οπότε είχε ήδη χαθεί 25% του ΑΕΠ, είχαν εφαρμοστεί μέτρα 65 δισ. ευρώ, η ανεργία ήταν στο 27% και τα δημοσιονομικά της χώρας εκτός τροχιάς. Θύμισε ότι αυτό το είχε διαπιστώσει το ΔΝΤ ήδη από τον Ιούνιο του 2014.

«Αυτή η Ελλάδα είναι στο παρελθόν» υποστήριξε, τονίζοντας πως «η οικονομία σήμερα αναπτύσσεται, κλείνει σιγά σιγά η πληγή της ανεργίας ενώ το 2017 έκλεισε με δημοσιονομική υπεραπόδοση και είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια γραμμή από την πλευρά της αντιπολίτευσης που βασίστηκε σε διαστρέβλωση, προπαγάνδα και καταστροφολογία. «Λέτε να επιδιώξουμε πιστοληπτική γραμμή και είστε κολλημένοι σε αυτές τις θέσεις ανεξάρτητα από τις εξελίξει. Είστε κολλημένοι σε αυτά που λέγατε όταν έκλεινε η δεύτερη αξιολόγηση. Με αυτό τον τρόπο χάνετε την όποια αξιοπιστία. Εδώ και τρία χρόνια διαψεύδονται τα καταστροφικά σενάρια» δήλωσε.

«Μετατρέψατε ένα ιστορικό κόμμα σε κόμμα στείρας καταστροφολογίας»

Ανεβάζοντας τους τόνους της συζήτησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η σταθερότητα για εσάς είναι να βρίσκεται στην κυβέρνηση η παρέα των off shore που χρεοκόπησε τη χώρα».

Στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά κατά του κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως  θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός αρχηγός που μετέτρεψε ένα ιστορικό κόμμα σε κόμμα στείρας διαμαρτυρίας, καταστροφολογίας και διαρκούς υπονόμευσης των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας.

«Θα το πιείτε το πικρό ποτήρι σε δύο μήνες. Η Ελλάδα θα βγει οριστικά από τα μνημόνια και δεν το πετύχατε εσείς» επανέλαβε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα