Ποια μέρη του σώματός σου ΔΕΝ πρέπει να πλένεις κάθε μέρα

Το ρητό που λέει «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» ισχύει 100%. Όμως υπάρχουν κάποια μέρη του γυναικείου σώματος που, αντίθετα με ό, τι μπορεί να πίστευες μέχρι σήμερα, δεν πρέπει να τα καθαρίζεις ή να πλένεις κάθε μέρα.

Παρακάτω θα βρεις ποια σημεία είναι αυτά και γιατί δεν πρέπει να πλένονται κάθε μέρα:

Αυτιά

To κερί που συγκεντρώνεται στα αυτιά μας λειτουργεί ως «ασπίδα» καθώς σπρώχνει προς την…έξοδο οποιαδήποτε βρωμιά. Χρησιμοποίησε μια πετσέτα και όχι τα δάχτυλα ή μπατονέτες, καθώς έτσι μπορεί να τραυματίσεις το αυτί σου ή να του προκαλέσεις κάποια λοίμωξη.

Πρόσωπο

Πρέπει πάντα να πλένετε το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα, αλλά ο βαθύς καθαρισμός δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας. Η υπερβολική απολέπιση του δέρματος μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής, επειδή αυτή η δράση μπορεί να στεγνώσει το φυσικό λάδι του δέρματος και να προκαλέσει εξανθήματα. Ένα τρίψιμο μία ή δύο φορές την εβδομάδα για την εξάλειψη του νεκρού δέρματος είναι περισσότερο από αρκετό.

Μύτη

Ποτέ μα ποτές δεν πρέπει να βάζεις το δάχτυλό σου στη μύτη για να την καθαρίσεις. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, έτσι μπορεί να την τραυματίσεις και το αίμα από την πληγή να συνεχίσει να θρέφει τα μικρόβια που υπάρχουν εκεί. Για να την καθαρίσεις αρκεί να φυσάς κάθε ρουθούνι ξεχωριστά προς τα έξω κάθε φορά.

 

Κόλπος

Ο γυναικείος κόλπος είναι αυτοκαθαριζόμενος. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το νερό είναι αρκετό, μιας και ο κόλπος από μόνος του έχει την ιδιότητα να αποβάλλει τα «κακά» βακτηρίδια. Εάν πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο σαπούνι, φρόντισε να μην είναι υψηλού PH και χωρίς άρωμα, ώστε να μην καταστρέψει το φυσικό PH του κόλπου σου. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να καταστρέψεις και τα «καλά» βακτηρίδια του κόλπου και να τον κάνεις πιο ευάλωτο σε μολύνσεις.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα