Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

<p><strong>Μια γευστική συνταγή που θα γοητεύσει και τον πιο περίεργο καλεσμένο σας… Ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 1 ώρα. </strong><br /> <br /> <strong>Υλικά</strong><br /> <br /> 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (1/2 κιλό μοσχαρίσιο και 1/2 κιλό χοιρινό)<br /> <br /> 20 κολοκυθάκια<br /> <br /> 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο "(ή 2 μεσαία κρεμμύδια)<br /> <br /> 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι<br /> <br /> αλάτι και πιπέρι<br /> <br /> 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού (80 ml) λάδι<br /> <br /> 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο<br /> <br /> 1 κύβο κότας<br /> <br /> 1 κύβο κότας λιωμένο σε νερό<br /> <br /> 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού (60 ml) χυμό ντομάτας<br /> <br /> 50 γρ. βούτυρο ή λάδι<br /> <br /> 1 κουταλάκι του γλυκού ντομάτα<br /> <br /> πελτέ (προαιρετικά)<br /> <br /> <strong>Για το αυγολέμονο</strong><br /> <br /> 3 κρόκους αυγών<br /> <br /> χυμό 1 ή 2 λεμονιών<br /> <br /> 3 φλιτζάνια του τσαγιού (750 ml) ζουμί από τα κολοκυθάκια (ίσως και περισσότερο)<br /> <br /> 1 κύβο κότας<br /> <br /> 2-3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ<br /> <br /> αλάτι και πιπέρι<br /> <br /> 2 κουταλιές της σούπας (30 ml)<br /> <br /> γάλα εβαπορέ<br /> <br /> <strong>Εκτέλεση</strong><br /> <br /> Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια. Κόβουμε μια μικρή φέτα από τη μία πλευρά τους και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο. Χρησιμοποιούμε μόνο τη μισή ποσότητα από το εσωτερικό τους. Τη βάζουμε στο μπλέντερ και την τρίβουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κύβο κότας και στη συνέχεια προσθέτουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που έχουμε τρίψει στο μπλέντερ και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε το τηγάνι μας από την φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια όρθια στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον κύβο κότας και το βούτυρο. Για να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε μαζί με το κορν φλάουερ, τον κύβο κότας και το αλατοπίπερο. Περιμένουμε να πήξει και στο τέλος ρίχνουμε το εβαπορέ. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο τα κολοκυθάκια και σερβίρουμε.</p>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/135877/omeleta-me-kolokythakia-kai-manitaria" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Ομελέτα με κολοκυθάκια και μανιτάρια</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/135580/vrasta-kolokythakia-me-saltsa-apo-glyko-krasi" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Βραστά κολοκυθάκια με σάλτσα από γλυκό κρασί</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα