Σκονάκια στις εξετάσεις; 5 + 2 tips για να καταφέρεις να… αντιγράψεις!

Οι εξετάσεις πλησιάζουν και εσύ ετοιμάζεσαι πυρετωδώς, τόσο για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, όσο και για τις Πανελλήνιες. Άγχος, πίεση, διάβασμα… Αν δεν είσαι ο τύπος που μελετάει πολύ και βασίζεσαι στην τύχη και τα σκονάκια, τότε οι παρακάτω τρόποι αντιγραφής μπορούν να σε… εμπνεύσουν!

1. Στα χέρια, στις παλάμες, στα μπράτσα ή ακόμα και στα νύχια!

Το να κάνεις σκονάκι στην παλάμη σου μάλλον φαίνεται… Πιο… έξυπνο είναι στο εσωτερικό μέρος στα μπράτσα αλλά πρέπει να σαι πολύ προσεκτικός για να μη σε δουν! Προσοχή! Μην ξεχαστείς και φορέσεις τιραντάκι ή μακρυμάνικο! Στη μια περίπτωση θα σε πιάσουν αμέσως, στην άλλη δε θα καταφέρεις να αντιγράψεις!

2. Στο μπουκαλάκι νερού

Ωραίο κόλπο καθώς ένα μπουκαλάκι νερό επιβάλλεται να το έχεις μαζί σου στις εξετάσεις. Πρέπει να σαι πολύ καλός για να μη γίνεις αντιληπτός αλλά και να διαβάζεται πάνω στο μπουκάλι! Μπορείς να τυπώσεις σε σμίκρυνση αυτό που θες και να το κολλήσεις προσεκτικά στο σημείο που ταιριάζει και δε φαίνεται…

3. Στην τουαλέτα

Αποφασίζεις να πας τουαλέτα και έχεις μαζί σου στα χαρτομάντιλα σου ή στην τσέπη σου το σκονάκι. Το βγάζεις όσο είσαι μέσα και προσπαθείς να το απομνημονεύσεις. Ε δεν είναι ακριβώς σκονάκι αυτό! Προσοχή, μην ξεχαστείς και… σκουπιστείς με το σκονάκι!

4. Κάτω από τη φούστα

Μόνο για κορίτσια… Κλασικό και δοκιμασμένο. Οι καθηγητές δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν! Προσοχή ωστόσο στον ιδρώτα γιατί μπορεί να… σβήσει το μελάνι!

5. Το… μαγικό στυλό!

Πώς μπορείς να κάνεις σκονάκι πάνω ή μέσα σε ένα στυλό χωρίς να γίνει αντιληπτό; Μπορείς να αδειάσεις το εσωτερικό του στυλό και στη θέση του να… ρολάρεις το σκονάκι. Πώς το βγάζεις όμως μετά διακριτικά; Άβολο και δύσκολο!

6. Ακουστικά!

Πολύ προχωρημένο αλλά θέλει οργάνωση και είναι πολύ παρακινδυνευμένο! Με ακουστικά να συνδεθείς με κάποιο φίλο σου και να σου δίνει τις απαντήσεις! Αν μπορείς να το καταφέρεις, μαγκιά σου!

7. Στα παπούτσια

Είτε μέσα στα παπούτσια να βάλεις το σκονάκι είτε -πολύ προχωρημένο- να γράψεις από κάτω! Προσοχή! Όταν περπατάς σβήνει και λερώνεται ό, τι έχεις γράψει, άρα να επιλέξεις παπούτσια που χαράσονται! Θέλει ψάξιμο, οργάνωση και φυσικά ρισκάρεις να χαλάσεις τα παπούτσια σου!

Ν.Κ.

Σχετικά άρθρα