Οι ταινίες της εβδομάδας

Αυτή την εβδομάδα επιβιβαζόμαστε στο Millennium Falcon για ένα ταξίδι σ’ ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά στο Solo: A Star Wars Story και ζούμε μια απελευθερωτική ιστορία απόδρασης με τους Ελεν Μίρεν και Ντόναλντ Σάδερλαντ στη δραμεντί του Πάολο Βίρτζι.

 

 

Solo: A Star Wars Story

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Πρωταγωνιστούν: Αλντεν Ερενραϊκ, Γιούνας Σουοτάμο, Γούντι Χάρελσον, Εμίλια Κλαρκ, Ντόναλντ Γκλόβερ, Τάντι Νιούτον

Επιβιβαστείτε στο Millennium Falcon για ένα ταξίδι σ’ ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά στο Solo: A Star Wars Story, μια καινούρια ιστορία με τον πιο αγαπημένο απατεώνα του διαστήματος. Μέσα από μια σειρά παράτολμες περιπέτειες σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Han Solo γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Chewbacca και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Lando Calrissian, σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του σύμπαντος που λέγεται Star Wars.

 

Ταξίδι Αναψυχής

 

Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι
Πρωταγωνιστούν: Ελεν Μίρεν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κρίστιαν ΜακΚέι

Οι βραβευμένοι με Oscar Ελεν Μίρεν και Ντόναλντ Σάδερλαντ πρωταγωνιστούν σε ένα ταξίδι ζωής, στη νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι (Η Τρελή Χαρά, Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο). Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι. Η ταινία ήταν Yποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου.

 

Τερματικός Σταθμός

 

Σκηνοθεσία: Βον Στάιν
Πρωταγωνιστούν: Μάργκο Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Ντέξτερ Φλέτσερ, Μάικ Μάγιερς

https://youtu.be/w9yRgEtzbJs
Στη σκοτεινή καρδιά μιας άναρχης, ανώνυμης πόλης, το «Terminal» ακολουθεί τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες δυο δολοφόνων (Μάξ Άιρονς και Ντέξτερ Φλέτσερ) σε μια ολέθρια αποστολή, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανάσιμη ασθένεια (Σάιμον Πεγκ), ενός αινιγματικού επιστάτη (Μάικ Μάγιερς) και μιας περίεργης σερβιτόρας που ζει επικίνδυνη, διπλή ζωή (Μάργκο Ρόμπι). Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες, καθώς οι ζωές τους περιπλέκονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση.

 

Taxi 5

 

Σκηνοθεσία: Φρανκ Γκασταμπίντ
Πρωταγωνιστούν: Φρανκ Γκασταμπίντ, Μαλίκ Μπενταλά, Μπερνάρ Φαρσί, Σαλβατόρε Εσποζίτο

Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari. Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει.

 

Ξυπόλυτοι στο Παρίσι

 

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Αμπέλ, Φιόνα Γκόρντον
Πρωταγωνιστούν: Ντομινίκ Αμπέλ, Φιόνα Γκόρντον, Εμανουέλ Ριβά, Πιερ Ρισάρ
https://youtu.be/zetAIZk8654
Η Φιόνα, μια βιβλιοθηκάριος από μικρή καναδική πόλη, λαμβάνει γράμμα απελπισίας από την 93χρονη θεία της Μάρθα που ζει στο Παρίσι. Η Φιόνα μπαίνει στο πρώτο αεροπλάνο και ανακαλύπτει πως η θεία είναι εξαφανισμένη.

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα