Σύγκρουση τρένου με φορτηγό στην Ιταλία – Δύο νεκροί (βίντεο)

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν τρένο συγκρούστηκε με βαρύ φορτηγό κι εκτροχιάστηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στη βόρεια Ιταλία, όχι μακριά από το Τορίνο, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Το τρένο εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί σε διάβαση λίγο πριν περάσει η αμαξοστοιχία, τρία από τα βαγόνια της οποίας βγήκαν από τις σιδηροτροχιές, όπως καταγράφουν εικόνες που μετέδωσαν ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Στις 23:20 (τοπική ώρα· 00:20 ώρα Ελλάδας) ο περιφερειακός συρμός Τορίνου-Ιβρέας συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο παραβίασε τις μπάρες ισόπεδης διάβασης που βρισκόταν σε λειτουργία και ακινητοποιήθηκε πάνω στις σιδηροτροχιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μηχανοδηγός του τρένου έχασε τη ζωή του και πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν», ανέφερε μια πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, της RFI.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI, το δεύτερο θύμα ήταν ένας επιβάτης του συρμού, που διακομίστηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Τορίνου αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Μια άλλη επιβάτισσα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς υπέστη κρανιακή κάκωση, πάντως είχε τις αισθήσεις της, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εφημερίδα La Stampa του Τορίνου ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ότι το δυστύχημα ίσως οφείλεται στο ότι η νταλίκα με λιθουανικές πινακίδες μετέφερε ένα «ασυνήθιστα» βαρύ φορτίο.

Ένα φορτηγάκι που προπορευόταν πέρασε με φυσιολογικό τρόπο και απόλυτη ασφάλεια την ισόπεδη διάβαση αλλά, όταν οι μπάρες άρχισαν να κατεβαίνουν, ο οδηγός της νταλίκας, που απείχε περίπου δέκα μέτρα από το προπορευόμενο φορτηγάκι, δεν κατάφερε να φρενάρει έγκαιρα και το βαρύ όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε πάνω στις σιδηροτροχιές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλέστηκε η Στάμπα.

Τον Απρίλιο του 2017, σε ένα άλλο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ιταλία είχαν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ είχε κλείσει προσωρινά η κύρια σιδηροδρομική σύνδεση της χερσονήσου με την Αυστρία.

Τον Ιούνιο του 2016, η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στη νότια Ιταλία είχε πολύ βαρύτερο απολογισμό, 23 νεκρούς και 52 τραυματίες.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα