Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Απουσία ερωτικής ζωής στον γάμο: «Ο σύζυγός μου με βλέπει μόνο σαν συνεργάτη στο μεγάλωμα των παιδιών και όχι σαν γυναίκα…»
me-thelei-mono-gia-sex-ton-agapo-ti-na-kano

Η 35χρονη Κλειώ ρωτά

Απουσία ερωτικής ζωής στον γάμο: «Ο σύζυγός μου με βλέπει μόνο σαν συνεργάτη στο μεγάλωμα των παιδιών και όχι σαν γυναίκα…»

Είμαι παντρεμένη 10 χρόνια. Απέκτησα πρόσφατα το τρίτο μας παιδί,  κάτι που θέλαμε και οι δυο. Όμως, αντί να μας φέρει λίγο πιο κοντά, μας απομάκρυνε περισσότερο. Η ερωτική μας ζωή, όχι τόσο σαν σεξουαλική επαφή όσο σαν επικοινωνία, έχει χαθεί. Τον άντρα μου τον απασχολεί μόνο η δουλειά του… Δεν υπάρχω σαν κάτι άλλο, παρά μόνο σαν μητέρα και συνεργάτης στο μεγάλωμα των παιδιών. Δεν με πειράζει τόσο αυτό, αλλά θέλω να έχω ερωτική ζωή ζωντανή. Όχι πεθαμένη. Θέλω να προχωρήσω παρακάτω στον ερωτικό τομέα. Όσες φορές κι αν έχω συζητήσει μαζί του αυτό που αισθάνομαι είναι ότι ναι μεν έχω δίκιο, αλλά έχουμε υποχρεώσεις που τρέχουν και όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν…

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί υστερεί η επικοινωνία σας σε επίπεδο ερωτικό, αλλά όχι σεξουαλικό. Ενδεχομένως να υπονοείτε ότι στη σχέση σας λείπει η τρυφερότητα και το ενδιαφέρον. Αν όμως η ερωτική συμπεριφορά του συζύγου σας ήταν πάντα έτσι τότε πρόκειται για θέματα ευρύτερης κουλτούρας που κουβαλάει το κάθε άτομο από τον τρόπο που μεγάλωσε στην πατρική του οικογένεια. Όσον αφορά το γεγονός ότι ο ερχομός του τρίτου παιδιού σας απομάκρυνε ακόμα περισσότερο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η μητρότητα και η πατρότητα δεν λειτουργούν υπέρ της σεξουαλικότητας. Αν ο σύντροφός σας δεν είναι πρόθυμος να επισκεφθεί σεξολόγο ή ψυχολόγο, τότε δοκιμάστε εσείς να μιλήσετε με έναν ειδικό, όταν οι άλλες υποχρεώσεις σας το επιτρέψουν.

Ζήσης Παπαθανασίου

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

www.sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X