Για σας που δεν αντέχετε οτιδήποτε χορτοφαγικό υπάρχει η λύση! Ακόμα και τα… παραδοσιακά vegeterian spring rolls μπορούν να γίνουν και με κρέας και συγκεκριμένα με χοιρινό!
Συστατικά
- 100 γρ. (ελέγχετε το βάρος του πακέτου) κινέζικος φιδές (λεπτά σγουρά νουτλ, noodles),
- 1 κουταλιά λάδι + επιπλέον για το τηγάνισμα,
- 4 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 2 πιο χοντρά), ψιλοκομμένα,
- 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες,
- 3 κουταλάκια τριμμένο φρέσκο τζίντζερ,
- 1 μέτριο καρότο τριμμένο,
- 3 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο (κραμβί),
- 2 κουταλιές σόγια σος + 1/3 φλ. περίπου για το σερβίρισμα,
- 3 φλ. ψημένο χοιρινό σε κομματάκια (περίσσευμα ψητού π.χ.) ή λούντζα (όχι κρασάτη),
- 1 πακέτο (250 γρ.) κατεψυγμένα φύλλα για spring roll ξεπαγωμένα ή φύλλα έτοιμης ζύμης για πίτες και
- spring roll, κομμένα σε τετράγωνα πλευράς 20 εκ. περίπου,
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ διαλυμένες σε 1/4 φλ. κρύο νερό,
- 1/3 φλ. περίπου γλυκιά σος τσίλι (Sweet Chili Sauce) για το σερβίρισμα.
Βήματα
- Βάζετε τον κινέζικο φιδέ σε ένα πυρίμαχο μπολ και τον σκεπάζετε με ζεστό νερό και τον κρατάτε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Τον στραγγίζετε και τον αφήνετε να κρυώσει.
- Ύστερα τον στύβετε ελαφρά για να στραγγίσει καλά και τον τεμαχίζετε με ένα ψαλίδι (χωρίς να τον ψιλοκόψετε).
- Στο μεταξύ, ζεσταίνετε 1 κουταλιά λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και το καρότο, μέχρι να μαραθούν, για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτετε το λάχανο και τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και αυτά (απλά να ελαττωθεί ο όγκος του λάχανου).
- Ανακατεύετε μέσα τις 2 κουταλιές σόγια σος και το χοιρινό, αποσύρετε το γουόκ από τη φωτιά και αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ.
- Όταν κρυώσει αρκετά, ανακατεύετε μέσα τον φιδέ.
- Απλώνετε 1 κομμάτι φύλλο μπροστά σας, με μια γωνιά απάνω και μια κάτω και βάζετε περίπου 1/3 φλ. γέμιση στο ύψος του 1/3 περίπου του φύλλου από κάτω.
- Την πλάθετε σαν «λουκάνικο» μήκους 9 εκ. περίπου και γυρίζετε από πάνω τις πλαϊνές πλευρές.
- Βουτάτε ένα δάχτυλο στο διαλυμένο κορν φλάουερ και αλείφετε λίγο την πάνω γωνιά του φύλλου (για να κολλήσει), το τυλίγετε σε σφικτό ρολό και επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα.
- Γεμίζετε ένα κατσαρολάκι μέχρι τη μέση με λάδι, το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε μέσα τμηματικά τα spring rolls, για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την επιπλέον σόγια σος και τη γλυκιά σος τσίλι.
Πηγή: xrysessyntages.com
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Τραγανά ρολά (Spring Rolls) με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς
Spring Rolls λαχανικών με γλυκόξινη