Μια πιο υγιεινή παραλλαγή της αγαπημένης συνταγής: Τρουφάκια όχι με σοκολάτα αλλά με αμύγδαλο!
Συστατικά
200 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοκομμένα
250 γρ. νερό
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
0,5 γρ. σαφράν μουλιασμένο σε 2 κ.σ. ζεστό γάλα
2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ή 2 κ.σ. ινδοκάρυδο τριμμένο για γαρνίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα αμύγδαλα και το νερό σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να έχει ελαστική υφή.
- Προσθέτουμε το σαφράν και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχόμενα με την κουτάλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από το τριμμένο ινδοκάρυδο ή το φιστίκι.
Πηγή: akispetretzikis.com