Τρουφάκια αμυγδάλου

Μια πιο υγιεινή παραλλαγή της αγαπημένης συνταγής: Τρουφάκια όχι με σοκολάτα αλλά με αμύγδαλο!

Συστατικά

200 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοκομμένα
250 γρ. νερό
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
0,5 γρ. σαφράν μουλιασμένο σε 2 κ.σ. ζεστό γάλα
2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ή 2 κ.σ. ινδοκάρυδο τριμμένο για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα αμύγδαλα και το νερό σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να έχει ελαστική υφή.
  • Προσθέτουμε το σαφράν και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχόμενα με την κουτάλα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από το τριμμένο ινδοκάρυδο ή το φιστίκι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα