3 diy ιδέες για να οργανώσεις το χώρο μελέτης σου πριν τις Πανελλήνιες!

Είσαι στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις σου, τόσο τις ενδοσχολικές όσο και για τις Πανελλήνιες! Πέρα από τη συγκέντρωση που χρειάζεται να έχεις αυτό το διάστημα, απαιτείται να είναι ο χώρος σου σωστά οργανωμένος, ούτως ώστε να διευκολύνεις ακόμη περισσότερο το διάβασμά σου! Μπορεί να μην έχεις χρόνο για αλλαγές αλλά αξίζει να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου για να κάνεις το δωμάτιό σου έναν ιδανικό τόπο μελέτης για το διάστημα που ακολουθεί!

Δες παρακάτω ιδέες που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν! Είναι εύκολες και δε θέλουν πολύ κόπο, ούτε κοστίζουν ιδιαίτερα!

Ένας πίνακας-αυτοκόλλητο!

Πολύ ωραία ιδέα και πρακτική, όχι ιδίαίτερα ακριβή ενώ ταυτόχρονα είναι και διασκεδαστική και θα σου χρησιμεύσει και στη συνέχεια! Ένας πίνακας πάνω από το γραφείο σου ή σε κάποιο σημείο στο δωμάτιό σου θα σε βοηθήσει να σημειώνεις αυτά που διαβάζεις με ωραίες χρωματιστές κιμωλίες και να τα κοιτάς ακόμα κι όταν κοιμάσαι (ώστε να εγγράφονται καλύτερα στη μνήμη σου)! Βασικό: μπορείς να τα σβήνεις εύκολα και να γράψεις άλλα, ανάλογα με το μάθημα που δίνεις κάθε φορά! Όταν τελειώσεις τις εξετάσεις, μπορείς να γράψεις πάνω στίχους από τραγούδια, να φτιάξεις ζωγραφιές! Και κάθε τόσο να αλλάζεις τη… διακόσμηση του δωματίου σου! Προσοχή! Οι κιμωλίες λερώνουν αρκετά, οπότε να έχεις πρόχειρη μια σκούπα όταν γράφεις ή ζωγραφίζεις!

Ένας κανονικός μαυροπίνακας – κάδρο

Εκτός από τον πίνακα-αυτοκόλλητο, είναι επίσης αρκετά εύκολο να βρεις στο εμπόριο μαυροπίνακα σε διάφορα σχήματα. Η χρησιμότητά του είναι ίδια με παραπάνω, απλώς πιάνει λιγότερο χώρο και έχεις και λιγότερο περιθώριο για να γράψεις και να δημιουργήσεις

Συνδυασμός μαυροπίνακα – πίνακα ανακοινώσεων από φελλό και ημερολογίου

Αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο. Μπορείς όμως να τα αγοράσεις ξεχωριστά και να τα τοποθετήσεις δίπλα δίπλα στον τοίχο σου! Έτσι θα έχεις και τον μαυροπίνακα, και τον σκέτο πίνακα για να κολλάς χαρτάκια post-it με άλλες σημειώσεις! Παράλληλα στο ημερολόγιο στον τοίχο θα έχεις βάλει το πρόγραμμα των εξετάσεων και θα… διαγράφεις τις μέρες μέχρι να φτάσεις στις πολυπόθητες διακοπές!

Και καλή επιτυχία!!!

Νίκη Κοσκινά

Σχετικά άρθρα