Θέλεις να έχεις υγιή και λαμπερή επιδερμίδα κάθε μέρα; Μάθε πώς!

Ακούς συχνά τελευταία από τους γύρω σου ότι φαίνεσαι κουρασμένη; Νιώθεις το δέρμα σου αφυδατωμένο; Δυστυχώς, οι ρυθμοί της καθημερινότητας, το τρέξιμο, το άγχος, ο κακός ύπνος αλλά και η εναλλαγή των καιρικών συνθηκών μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την επιδερμίδα σου.

Το σημείο που εκτίθεται περισσότερο στο περιβάλλον και στις καιρικές συνθήκες είναι το πρόσωπό σου… Και αυτό βγαίνει προς τα έξω: μαύροι κύκλοι, μαύρα στίγματα, κοκκινίλες, ερεθισμοί…

Πώς θα τα αποφύγεις όλα τα παραπάνω; Μα με τα κατάλληλα… μέτρα για τη φροντίδα και τον καθαρισμό του προσώπου σου, ειδικά όταν αλλάζουν οι εποχές και κυρίως οι θερμοκρασίες!

Όσο κουρασμένη ή νυσταγμένη και να είσαι, οφείλεις στον εαυτό σου να του αφιερώσεις λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου και να βάλεις στην καθημερινότητά σου μια ρουτίνα καθαρισμού που θα την εφαρμόζεις πάντα. Με την κατάλληλη περιποίηση, που δεν παίρνει και πολλή ώρα, μπορείς να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου και να της προσφέρεις λάμψη και φρεσκάδα!

Ποια είναι τα 4 σημαντικά βήματα για το σωστό καθαρισμό του προσώπου σου;

Σωστό ντεμακιγιάζ

To πρώτο βήμα για έναν επιτυχημένο καθαρισμό προσώπου είναι το ντεμακιγιάζ. Όσο ελαφριά κι αν έχεις βαφτεί, μην αμελείς ποτέ να ξεβαφτείς! Με το κατάλληλο γαλάκτωμα, θα καταφέρεις να απομακρύνεις όχι μόνο τα προϊόντα μακιγιάζ αλλά και τους ρύπους από το εξωτερικό περιβάλλον που συσσωρεύτηκαν στο δέρμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το σωστό ντεμακιγιάζ προετοιμάζει το πρόσωπό σου για τα επόμενα βήματα καθαρισμού!

Τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού προσώπου

katharismos enydatiki

Δεν ταιριάζουν όλα τα προϊόντα καθαρισμού σε όλες τις επιδερμίδες. Πώς θα καταλάβεις ποιο σου ταιριάζει; Μα με δοκιμές! Μάθε πρώτα τις ανάγκες του προσώπου σου, ψάξε προϊόντα, δοκίμασέ τα και θα βρεις σιγά σιγά αυτά που σου ταιριάζουν! Πάντως, καλό είναι να αποφεύγεις τα βαριά προϊόντα με αλκοόλη για τον καθαρισμό και την απολέπιση προσώπου και να προτιμάς αυτά που περιέχουν μαλακτικές και καταπραϋντικές ουσίες.

Η απολέπιση

Ένα βήμα που πολλές από εμάς παραλείπουμε συστηματικά… Ωστόσο, πρέπει να έχεις στο νου σου ότι η τακτική απολέπιση είναι άκρως απαραίτητη ενώ παρέχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αν συνδυαστεί με μάσκες ενυδάτωσης.

Πώς να βρεις όμως το κατάλληλο απολεπιστικό προσώπου;

Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορες diy συνταγές που σου δείχνουν πώς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι με φυσικά προϊόντα ένα απολεπιστικό προσώπου. Πρέπει να είσαι αρκετά επιφυλακτική με τις συγκεκριμένες συνταγές, καθώς μπορεί άθελά σου, με ένα λάθος συστατικό, να προκαλέσεις ζημιά στο πρόσωπό σου!

Tips που πρέπει να λάβεις υπόψιν; Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τις ανάγκες που έχει το δέρμα σου.  Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείς πολύ ήπια απολεπιστικά, ενώ αν το δέρμα σου είναι λιπαρό θα πρέπει να αποφεύγεις το έντονο τρίψιμο και να προτιμάς τις απαλές, κυκλικές κινήσεις για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

Επομένως, για να μην κάνεις πειράματα με το δέρμα σου, θα ήταν προτιμότερο να στραφείς σε ένα φαρμακευτικό προϊόν που να σου ταιριάζει.

Τόνωση και ενυδάτωση

Για να πετύχεις έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό προσώπου, πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις και τη σωστή μάσκα που θα αναζωογονήσει και θα ενυδατώσει το δέρμα σου. Στη συνέχεια, για την τόνωση του δέρματος, θα πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη τονωτική λοσιόν ή κάποιο ιαματικό νερό με καταπραϋντική δράση και πάλι ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου σου.

maska omorfias

Έπειτα από όλα τα παραπάνω, είσαι έτοιμη για να εφαρμόσεις ένα όρο (serum) και φυσικά πέρα και πάνω απ’ όλα την ενυδατική σου κρέμα για την κατάλληλη ενυδάτωση του δέρματος σου.

Η παραπάνω διαδικασία είναι καλό να επαλαμβάνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ώστε να καταφέρεις να προσφέρεις στο πρόσωπό σου τη φροντίδα που του αξίζει και να είσαι λαμπερή κάθε μέρα, όσο κουρασμένη κι αγχωμένη και αν είσαι!

 

 

Σχετικά άρθρα