Κρίση Ηλικίας: «Φοβάμαι ότι δεν θα προλάβω να κάνω οικογένεια».

Είχα ενάμιση χρόνο σχέση με έναν άνθρωπο 31 ετών ώριμο και κατασταλαγμένο. Η σχέση μας ήταν πολύ καλή με άριστη επικοινωνία, σεβασμό και εκτίμηση. Χωρίσαμε μετά από δική του επιθυμία γιατί ήμασταν σε άλλη «φάση», κάτι το οποίο πιστεύω κι εγώ.

Εκείνος ήθελε μια σχέση να καταλήξει σε οικογένεια. Εγώ δεν είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο και δεν ήξερα αν ήθελα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με αυτόν τον άνθρωπο. Να σημειώσω ότι ήταν η πρώτη μου σοβαρή σχέση. Απλά αναρωτιέμαι μήπως όταν εγώ θέλω κάτι σοβαρό, δεν βρεθεί ένας τόσο σωστός άνθρωπος σαν αυτόν, μήπως τα καλά στη ζωή έρχονται μόνο μια φορά;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

από την περιγραφή σας καταλαβαίνω πως η προηγούμενη σχέση σας είχε χαρακτηριστικά που αποτελούν, για τον περισσότερο κόσμο, ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία μία καλής συμβίωσης και δημιουργίας οικογένειας. Καταλαβαίνω πως εσάς εκείνη την περίοδο, ωστόσο, δεν κάλυπτε τις προσωπικές ανάγκες σας και έτσι καταλήξατε, από κοινού, στο χωρισμό.

Από το μήνυμα σας αντιλαμβάνομαι μία ανησυχία για το μέλλον, όταν θα θέλετε κι εσείς μία σοβαρή σχέση που θα κατευθύνεται στη δημιουργία οικογένειας και αναρωτιέστε αν θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο για να γίνει πραγματικότητα.

Η ηλικία των 30 συνηθίζεται να είναι μία ηλικία που η σκέψη της οικογένειας πλησιάζει, κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό, κάτι που οφείλεται, ίσως, στην ίδια την ανάγκη μίας γυναίκας, αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο που έχει προσδοκίες για δημιουργία οικογένειας στο κοντινό μέλλον. Είναι μία ηλικία που οι γυναίκες, ως επί το πλείστον, περνούν μία «κρίση ηλικίας» και προσδιορίζουν το πώς επιθυμούν τη ζωή τους, βιώνουν άγχος για το μέλλον τους σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Χωρίς να είμαι σίγουρη, αν κάτι από αυτά ισχύει και για εσάς, η δική μου προτροπή προς εσάς είναι να αφήσετε να πράγματα να εξελιχθούν, να εμπιστεύεστε περισσότερο τον εαυτό σας και την κρίση σας και τα ωραία στη ζωή θα έρθουν όσες φορές εσείς επιθυμείτε.

Ελπίζω να σας βοήθησα.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
[email protected]
697-3502573

Σχετικά άρθρα