Κυριακή με βροχές και θερμοκρασίες έως 30 βαθμούς

Βροχερή θα είναι η σημερινή ημέρα για αρκετές περιοχές της χώρας, την ίδια στιγμή που σε άλλες ο υδράργυρος θα δείξει 30άρια. Αναλυτικά, σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στα ανατολικά και νότια της χώρας λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός είναι γενικά αίθριος με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά και βόρεια του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 16 και 29 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών η μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

 

Ο καιρός του Αγίου Πνεύματος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα εμφανίσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα