Μόργκαν Φρίμαν: «Δεν προσέφερα εργασία ή προαγωγή με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες».

Ο Μόργκαν Φρίμαν εξέδωσε μια δεύτερη δήλωση όσον αφορά τις κατηγορίες απρεπούς συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης προς γυναίκες.

Οι κατηγορίες εις βάρος του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, έγιναν γνωστές πρώτα από το κανάλι CNN, το οποίο συνομίλησε με 16 γυναίκες που ήταν αποδέκτες απρεπούς συμπεριφοράς από τον Φρίμαν σε κινηματογραφικά σετ, σε δημοσιογραφικές συναντήσεις και στο γραφείο παραγωγής του, το Revelations Entertainment. Μια από τις αναφορές προέρχεται από μια γυναίκα που δήλωσε ότι αποπειράθηκε αμέτρητες φορές να της σηκώσει τη φούστα.

Ο Φρίμαν εξέδωσε μια πρώτη συγνώμη μετά την αρχική αναφορά, απολογούμενος «προς οποιονδήποτε αισθάνθηκε άβολα ή ότι δεν τον σεβάστηκα εξ′ αιτίας της συμπεριφοράς μου». Στη δεύτερη δήλωση ξανά ζητά συγνώμη αλλά προσθέτει ότι «δεν δημιούργησα επισφαλή περιβάλλοντα εργασίας και δεν επιτέθηκα σε γυναίκες».

Όπως αναφέρει η απολογία του, «Είμαι απογοητευμένος που 80 χρόνια της ζωής μου κινδυνεύουν να υπονομευτούν εν ριπή οφθαλμού έπειτα από τις αναφορές της περασμένης Πέμπτης. Όλα τα θύματα επίθεσης και κακοποίησης αξίζει να ακουστούν. Και πρέπει να τα ακούσουμε. Αλλά δεν είναι σωστό να ισοδυναμούμε τα τραυματικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με άστοχα κομπλιμέντα ή χιούμορ».

«Παραδέχομαι ότι είμαι ένας άνθρωπος που νιώθω την ανάγκη να κάνω τις γυναίκες -και τους άντρες- γύρω μου να αισθάνονται άνετα γύρω μου. Συχνά, θα έκανα κάποιο αστείο ή κοπλιμέντο για αυτό το λόγο, με έναν τρόπο που θεωρούσα ότι ήταν ανάλαφρος. Προφανώς, αυτό δεν επικοινωνήθηκε με τον τρόπο που ήθελα. Και γι′ αυτό απολογήθηκα την Πέμπτη και θα συνεχίσω να απολογούμαι σε οποιονδήποτε ενόχλησα, όσο κι αν δεν το είχα σκοπό».

«Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν δημιούργησα επισφαλή περιβάλλοντα εργασίας. Δεν επιτέθηκα σε καμία γυναίκα. Δεν προσέφερα εργασία ή προαγωγή με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες. Οποιοδήποτε υπονοούμενο για κάτι τέτοιο είναι εντελώς λανθασμένο».

Ο 80χρονος κατηγορείται ότι έκανε πάμπολλα σχόλια για το ντύσιμο και το σώμα γυναικών, συχνά μπροστά από τις κάμερες ή με πολλούς μάρτυρες.

Μια από τις κατηγορούμενες είναι η δημοσιογράφος του CNN, Chloe Melas, που συμμετείχε στην έρευνα και ήταν έγκυος όταν συνάντησε τον Φρίμαν. Η ίδια δηλώνει ότι όπως έκαναν τη χειραψία τους, αυτός της είπε «Μακάρι να ήμουν παρών» και «Είσαι μεστωμένη εσύ».

Το Screen Actors Guild of America, εξέδωσε δήλωση αμέσως μετά τις κατηγορίες, ότι επανεξετάζουν αν θα αφαιρέσουν από τον Freeman το βραβείο Lifetime Achievement που του δόθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχετικά άρθρα