Η 6χρονη κόρη μου έχει έντονη συχνοουρία. Μπορεί να προέρχεται από στρες;

Έχω μια κόρη 6 ετών. Εδώ και 2 εβδομάδες έχει έντονη συχνοουρία. Κατά την ήμερα μόνο. Μπορεί να πηγαίνει για μίση ώρα και ανά 2 λεπτά. Γενικά πάει συχνά…. Δεν κάνει όμως πολλά. Τα κάνει με δόσεις. Δεν αισθάνεται φαγούρα ή κνησμό.
Κάναμε γενική ούρων και καλλιέργεια ούρων. Καθαρές….. Μετά κάναμε σάκχαρο νηστείας και γλυκοζιομέλη, αιμοσφαιρίνη για διαβήτη. Καθαρές και αυτές. Η συχνοουρία συνεχίζεται… Στο σχολείο αλλά και η παιδίατρος και η ενδοκρινολογος μας είπαν ότι είναι από στρες. Ίσως επειδή θα πάει δημοτικό και τα προετοιμάζουν… Μας είπαν ότι είναι κλασικό φαινόμενο σε αυτές τις ηλικίες!

Τι κάνουμε; Να απευθυνθούμε σε παιδοουρολόγο;

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή αναγνώστρια,

Φαίνεται ότι το πρόβλημα της κόρης σας προέρχεται από στρες. Όμως επειδή υπάρχει η δυνατότητα για μια λεπτομερέστερη διερεύνηση θα σας πρότεινα το εξής. Στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία υπάρχει παιδιατρικό τμήμα ενούρησης στο οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για μια πιο λεπτομερή διερεύνηση. Αν όλα είναι καλά από την παιδιατρική πλευρά τότε είναι σκόπιμο να απευθυνθείτε στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα, στο ίδιο νοσοκομείο. Η κόρη σας θα ωφεληθεί πάρα πολύ αν διερευνηθεί και η ψυχολογική πλευρά αυτού του συμπτώματος της συχνουρίας.

Θα καλέσετε το τηλεφωνικό κέντρο 2132013000 του Νοσοκομείου και θα ζητήσετε το Τμήμα Ενούρησης.

Ο Παιδοψυχίατρος,

Συνεργάτης του boro.

Σχετικά άρθρα