Χιου Γκραντ: Ο ηθοποιός που απέκτησε 5 παιδιά σε 7 χρόνια με 2 γυναίκες- Οι απιστίες, η σύλληψη και ο πρόσφατος γάμος

Απίστευτο και όμως αληθινό! Παντρεύτηκε εν τέλει ο Χιου Γρκαντ ο οποίος περίμενε μέχρι τα 57 του χρόνια για να κάνει το βήμα. Μπορεί να έχει αποκτήσει 5 παιδιά όμως αυτό δεν τον είχε παρακινήσει να δώσει επίσημα όρκους αγάπης. Πρόβλημα ίσως ήταν για τον ηθοποιό το γεγονός ότι δεν τα είχε αποκτήσει με την ίδια γυναίκα οπότε ήθελε λίγα χρόνια για να …αποφασίσει. Ο ηθοποιός που έχει καταγραφεί στο μυαλό μας ως ο γλυκός, ντροπαλός, γοητευτικό άντρας με την υπέροχη αγγλική προφορά ίσως δεν είναι και τόσο ρομαντικός στην πραγματική του ζωή. Οι ρομαντικές κομεντί επικρατούν στο βιογραφικό του κι όμως ο Χιου Γκραντ έμοιαζε πιο πολύ με ορκισμένο εργένη μέχρι πρότινος.

hugh grant and wife
Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Η αριστοκρατική καταγωγή του

Όπως είχε χαρακτηρίσει ο γενεαλόγος Γουίλιαμ Άντολφ την ιστορία της οικογένειας Γκραντ: “Είναι μία Αγγλοσκοτσέζικη ταπετσαρία από πολεμιστές, ιδρυτές αυτοκρατοριών και αριστοκράτες”. Ο Χιου Γκραντ γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1960 στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου και είναι ο δεύτερος γιος της Φινβόλα Σούζαν Μακ Λιν και του λοχαγού Τζέημς Μάρεϊ Γκραντ. Οι δύο οικογένειες είχαν σχέση με τον στρατό. Μάλιστα ο παππούς του Χιου Γκραντ είχε πάρει παράσημο ανδρείας για τις υπηρεσίες του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πατέρας του ύστερα από κάποια χρόνια υπηρεσίας αποφάσισε να ασχοληθεί με το εμπόριο χαλιών.

huge-grant-2
Shutterstock.com

Οι γονείς του δεν ήταν ιδιαίτερα σύμφωνοι να ακολουθήσει καλλιτεχνική καριέρα. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο New College της Οξφόρδης με υποτροφία. Η πρώτη του γεύση από τον χώρο ήρθε με μια ταινία παραγωγής της Όξφορντ Φιλμ Κόμπανι, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που σκηνοθέτησε ο Μάικλ Χόφμαν.

huge-grant-4
Shutterstock.com

Η απογοήτευση στα πρώτα βήματα και η ταινία που τον έστειλε στο Χόλυγουντ

Η εργασιακή του περιπλάνηση συνεχίστηκε μέχρι τα 30. Εργάστηκε ως βιβλιοκριτικός, κειμενογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών διαφημίσεων. Επίσης έγραφε κάποια σκετσάκια για τηλεοπτικά σόου. Δεν εγκατέλειψε ποτέ την υποκριτική αλλά δεδομένου ότι η αναγνώριση που ήθελε δεν ερχόταν είχε σκεφτεί πολλές φορές να τα παρατήσει. Όλα άλλαξαν όταν έπαιξε τον ντροπαλό Τσάρλς στο «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία». Η ταινία όχι μόνο θα γίνει διεθνής επιτυχία αλλά θα χαρίσει στον Χιου Γρκαντ τη Χρυσή Σφαίρα και το εισιτήριο για το Χόλυγουντ.
Η τύχη του Χιου Γκραντ άλλαξε και οι επιτυχίες έρχονταν η μία μετά την άλλη. Φυσικά δεν θα ξεχάσουμε το «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» όπου έκλεψε την καρδιά της Τζούλια Ρόμπερτς αλλά και όλου του γυναικείου πληθυσμού. Θα ακολουθήσουν «Οι μικροαπατεώνες» του Γούντι Άλεν μαζί με άλλες κωμωδίες και αισθηματικές κομεντί.

huge-grant-3
Shutterstock.com

Ο ίδιος μάλιστα είχε σχολιάσει την ¨¨εμμονή¨ του με τις κωμωδίες: «Ειλικρινά πιστεύω ότι το παίξιμο στην κωμωδία είναι το ίδιο δύσκολο, αν όχι δυσκολότερο, από το σοβαρό παίξιμο και ειλικρινά δεν με ενοχλεί που όλα τα βραβεία και οι καλές κριτικές αυτόματα πηγαίνουν στις πιο βαθιές, σκοτεινές, πιο σοβαρές ερμηνείες και ρόλους.»

huge-grant-liz-hurley
Shutterstock.com

Η σχέση του με τη Λιζ Χάρλεϊ, η απιστία και η σύλληψή του

Η σχέση του με την ηθοποιό και τοπ μόντελ Λιζ Χάρλεϊ ξεκίνησε πολύ πριν ο Χιου Γκραντ γίνει γνωστός. Η σχέση του διήρκησε 13 ολόκληρα χρόνια ωστόσο δεν ήταν βγαλμένη από… αισθηματική κομεντί. Από ότι φαίνεται και οι δύο υπήρξαν άπιστοι ωστόσο η …παρασπονδία του Χιου Γκραντ όχι μόνο έχει αποδειχτεί αλλά τον έκανε ρεζίλι παγκοσμίως. Ο γλυκός, στις ταινίες, Χιου Γκραντ πιάστηκε το 1995 να δέχεται στοματικό έρωτα από την πόρνη Ντιβάιν Μπράουν μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο ηθοποιός συνελήφθη για προσβολή δημοσίας αιδούς και εξαναγκάστηκε να καταβάλει πρόστιμο 1.180 δολαρίων.

Ο ίδιος ντροπιασμένος είχε δηλώσει τότε: «Έκανα μια έκφυλη πράξη, ζητώ συγγνώμη».

Η Λιζ από τη μεριά της τον συγχώρησε αφού η σχέση τους συνεχίστηκε μέχρι το 2000. Αν πάρουμε υπόψη μας βέβαια με τις αποκαλύψεις που έκανε ο ηθοποιός Τομ Σάιζμορ στο βιβλίο του, ίσως ο λόγος που η Λιζ συγχώρησε τον Χιου Γκραντ ήταν το γεγονός ότι και η ίδια τον είχε απατήσει. Ο ηθοποιός Τομ Σάιζμορ χρειάστηκε ένα ολόκληρο κεφάλαιο από το βιβλίο του για να περιγράψει την… ξελογιάστρα Χάρλεϊ. Εκεί αποκάλυψε ότι είχε 3 ολόκληρα χρόνια κρυφό δεσμό μαζί του ενώ ήταν ζευγάρι με τον Χιου Γκραντ… Μάλιστα ο ηθοποιός αναφέρει ότι αναγκάστηκε να την χωρίσει αφού δεν τερμάτιζε τη σχέση της με τον Γκραντ και κάθε φορά που ερχόταν εκείνος τον έδιωχνε.

huge-grant-liz-hurley-2
Shutterstock.com

Όπως είχε περιγράψει τη συνάντησή τους: « Όταν την πρωτοείδα, είχε ένα αψεγάδιαστο δέρμα, όμορφη φωνή και γοητευτικό γέλιο. Με ξελόγιασε.»

Απέκτησε 5 παιδιά σε 7 χρόνια!

Ο Χιου Γκραντ έδειχνε ότι δεν είχε σκοπό να ¨νοικοκυρευτεί¨ αφού στα 50 του χρόνια δεν είχε παντρευτεί και δεν είχε αποκτήσει κάποιο παιδί. Όλα άλλαξαν όταν ύστερα από μία σύντομη σχέση με την Τίνγκλαν Χονγκ η οποία ήταν ρεσεψιονίστ σε κινέζικο εστιατόριο στην Αγγλία, απέκτησε το πρώτο του παιδί.

Θα έλεγε κανείς όλα καλά μέχρι εδώ. Το μπέρδεμα ξεκινάει από εδώ και πέρα… Πολύ σύντομα ο Χιου Γκραντ χωρίζει και κάνει δεσμό με την Σουηδέζα παραγωγό Άννα Εμπερστάιν η οποία μένει έγκυος. Ο δεσμός τους διαλύεται μετά από λίγο και ο Χιου Γκραντ όπως όλα έδειξαν δεν έχασε καιρό και επέστρεψε στην αγκαλιά της Τίνγκλαν Χονγκ. Το περίεργο είναι ότι όχι μόνο γύρισε αλλά άφησε για ακόμη μία φορά έγκυο την σύντροφό με την οποία είχε γίνει για πρώτη φορά πατέρας. Μάλιστα οι δύο γυναίκες ουσιαστικά είχαν σχεδόν ταυτόχρονη εγκυμοσύνη με διαφορά περίπου 3 μηνών. Όσοι νόμιζαν ότι τα «πέρα δόθε» θα τελείωναν εκεί… έκαναν λάθος! Η επανασύνδεσή του με την Άννα Εμπερστάιν έκανε τον Χιου Γκραντ πολύτεκνο αφού απέκτησε άλλα δύο παιδιά μαζί της.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κίνηση του Χιου Γκραντ να παντρευτεί στα 57 είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και δεν νίκησε απλά η σύντροφος με τα περισσότερα… παιδιά μαζί του. Η σύντροφος που πέρασε τα περισσότερα χρόνια στο πλάι του, η Λίζ Χάρλεϊ, είχε παραδεχτεί ότι ο Χιου Γκραντ «είναι ένας γοητευτικός μπαμπάς. Πραγματικά, πραγματικά γλυκός». Στη συνέχεια είχε συμπληρώσει: «Τα παιδιά του τον έχουν μεταμορφώσει από ένα πολύ μίζερο άτομο σε ένα λιγότερο μίζερο άτομο. Τον έχουν βελτιώσει».

Άλλωστε και ο ίδιος σε συνέντευξή του έχει παραδεχτεί ότι η πατρότητα τον έχει αλλάξει: «Όλοι μου έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια : “Χιου γιατί δεν κάνεις παιδιά; Σου αλλάζουν τη ζωή”. Τώρα που έχω παιδί μου την έχει αλλάξει. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Κάντε μερικά».

Όταν γνωρίζεις μάλιστα ότι η δήλωση έγινε ενώ περίμενε 2 παιδιά από 2 διαφορετικές γυναίκες γίνεται ακόμα πιο αστείο.

Ελπίζουμε ο πολύτεκνος πια Χιου Γκραντ ύστερα και από τον γάμο του με την Άννα Εμπερστάιν από αμετανόητος εργένης να μεταμορφωθεί σε έναν γλυκό, τρυφερό και ρομαντικό σύντροφο όπως ας πούμε ο Γουίλ Θάκερ που ερμήνευσε στο «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ».

Σχετικά άρθρα