Τι συμβαίνει με τη Μελάνια Τραμπ; Γιατί έχει να εμφανιστεί δημόσια 19 μέρες;

Έχουν περάσει 19 ημέρες από τότε η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή της. Τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου, η Μελάνια μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ καλωσόρισε στις ΗΠΑ τους τρεις Αμερικανούς που κρατούνταν στη Βόρεια Κορέα, και αυτή ήταν και η τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια.

Τέσσερις μέρες αργότερα, εισήχθη στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση εμβολισμού για την αντιμετώπιση ενός “ήπιου” προβλήματος στα νεφρά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκπροσώπου της, Στέγανι Γκρίσαμ, η επέμβαση ήταν επιτυχής και δεν παρουσιάστηκαν επιπλοκές.

Η μόνη επικοινωνία που είχε η Μελάνια με τον «έξω κόσμο», ήταν μέσω twitter, 15 μέρες αργότερα, προκειμένου να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό και να δηλώσει πως «αισθάνεται υπέροχα» και αδημονεί να επιστρέψει στο σπίτι της.

Θεωρίες συνωμοσίας

Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την απουσία της αφθονούν. Στο twitter υπάρχει αναβρασμός μηνυμάτων χρηστών, που αναρωτιούνται πού βρίσκεται η Πρώτη Κυρία, εάν είναι καλά στην υγεία της και γιατί έχει εξαφανιστεί τόσο μεγάλο διάστημα.

Όπως επιβεβαιώνει η Γκρίσαμ, η Μελάνια είναι μια χαρά, και ρίχνει το φταίξιμο στο ίντερνετ για τις υπερβολικές αντιδράσεις. «Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε θεωρίες συνωμοσίας συνέχεια – επομένως αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, απλά περισσότερο ανοησίες», τόνισε η ίδια, καταρρίπτοντας τη φήμη που κυκλοφόρησε ότι η Μελάνια επέστρεψε στη Νέα Υόρκη.

Η Γκρίσαμ τονίζει ότι η απουσία της δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. «Δεν θα το χαρακτήριζα ως μεγάλη απουσία. Νοσηλεύτηκε για σχεδόν μια εβδομάδα και τώρα βρίσκεται σπίτι της και αναρρώνει. Είχε αρκετές συναντήσεις με το προσωπικό και θα εξακολουθήσει το ίδιο και αυτή τη βδομάδα», σημείωσε.

Ίσως η ανησυχία υποκρύπτει κάποια απογοήτευση. Εξάλλου, πριν από την επέμβαση-έκπληξη –τουλάχιστον για το κοινό- η Πρώτη Κυρία έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις, παρότι συχνά χαρακτηρίζεται ως χαμηλών τόνων.

Ξεχώρισε ιδιαίτερα για την εμφάνισή της στην υποδοχή του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, ενώ επιμελήθηκε η ίδια όλες τις λεπτομέρειες για το πρώτο επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNNi, η δημοτικότητα της Μελάνι ανέβηκε κατά 10 μονάδες, στο 57% την εβδομάδα που ακολούθησε, καθιστώντας την το πιο αγαπητό μέλος της διακυβέρνησης Τραμπ.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα