Το παιδί μου δεν αποχωρίζεται το αρκουδάκι του. Να ανησυχώ;

Εδώ και πολλά χρόνια, τα αρκουδάκια αποτελούν τον αγαπημένο φίλο των μωρών ανά τον κόσμο. Όλα τα μωράκια μέχρι κάποια ηλικία έχουν ένα αγαπημένο αρκουδάκι ή άλλο λούτρινο ζωάκι το οποίο δεν αποχωρίζονται ό,τι κι αν γίνει και δεν μπορούν να κοιμηθούν ούτε να ηρεμήσουν δίχως αυτό!

Τη μέρα είναι ο αγαπημένος του φίλος. Πηγαίνουν παντού μαζί, του μιλάει, τον φροντίζει, μπορεί ακόμα και να μαλώνουν! Τη νύχτα γίνεται μαξιλάρι του και προστάτης του για να μη φοβάται το σκοτάδι!

Μαλακό και τρυφερό, θυμίζει την αγκαλιά της… μανούλας! Ειδικά όταν εκείνη δεν είναι παρούσα! Είναι σημαντικό να μην το πλένετε καθώς είναι κυρίως η μυρωδιά που δίνει ασφάλεια στο μικρό σας!

Από προστάτης γίνεται σύντροφος και… φίλος!

Όσο μεγαλώνει το παιδί, το αγαπημένο του αρκουδάκι αλλάζει ρόλους. Ενώ μπορεί να το έχει συντροφιά του και όταν κοιμάται, δεν είναι μόνο η ασφάλεια και η σιγουριά που αισθάνεται με το αρκουδάκι του, είναι και η παρέα που του προσφέρει. Άλλωστε μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η φαντασία και η πραγματικότητα μπλέκονται στο γλυκό του μυαλουδάκι! Το αρκουδάκι του υπάρχει αληθινά στο μυαλό του. Παίζουν, μιλάνε, κάνουν μαζί σκανδαλιές! Είναι ο καλύτερός του φίλος και ξέρει όλα του τα μυστικά!

Κι όσο εκείνο μεγαλώνει, το γεγονός ότι το αρκουδάκι του παραμένει πάντα ίδιο και αμίλητο, το καθησυχάζει και του προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια!

Οπότε σε περίπτωση που χαλάσει ή το χάσει, ετοιμαστείτε για… δράματα!

Αρκουδάκι vs βιντεοπαιχνίδια

Τα βιντεοπαιχνίδια και τα παιχνίδια στο κινητό και στο τάμπλετ μπαίνουν από νωρίς στη ζωή του παιδιού σας και ήδη από τα 5-6 έχει μια καθημερινή τριβή με αυτά! Αλλά το αρκουδάκι του είναι άλλο! Ενώ τα βιντεοπαιχνίδια έχουν τους δικούς τους κανόνες, που του επιβάλλονται και πρέπει να ακολουθήσει, το παιχνίδι με το δικό του αρκουδάκι έχει τους κανόνες που το παιδί σας δημιουργεί! Κι αυτό του αρέσει πάντα! Άλλωστε είναι καλό και για την καλλιέργεια της φαντασίας του! Οπότε μη σας ανησυχεί αν συνεχίζει να παίζει με το αρκουδάκι του ενώ πέρασε τα 5 ή τα 6!

Κάποια στιγμή βέβαια μεγαλώνει και το αφήνει στην άκρη! Ωστόσο, ειδικά τα κοριτσάκια, αναπτύσσουν σχέσεις αγάπης με τα κουκλάκια τους που μπορεί να κρατήσουν και χρόνια!

Μην ξεχνάτε και τα δικά σας παιδικά χρόνια! Αν ψάξετε τις ντουλάπες σας μπορείτε να βρείτε το αγαπημένο σας αρκουδάκι! Ή όσες έχετε πιο… παιδικό αυθορμητισμό, τότε μπορεί και να μην το έχετε κρυμμένο μέσα στις ντουλάπες σας!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από parents.fr

 

 

Σχετικά άρθρα