Αυτό το καλοκαίρι αγάπησε τα μαλλιά σου!

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, η ανάγκη για ανανέωση μεγαλώνει. Είναι η ώρα που ξεκινάς να σκέφτεσαι τι αλλαγές θέλεις να κάνεις στα μαλλιά σου, όπως άλλωστε και οι περισσότερες γυναίκες.  Πριν από αυτό όμως, θα πρέπει να βεβαιωθείς πως ακολουθείς τη σωστή ρουτίνα για την περιποίηση των μαλλιών σου!

Μπορεί το καλοκαίρι να αποζητάς την αλλαγή και έτσι να κάνεις ανταύγειες, μπαλαγιάζ και οτιδήποτε σχετικό, υπάρχουν όμως κάποια στάδια που οφείλεις να εφαρμόζεις ανεξάρτητα από το τι χρώμα μαλλιά θα κάνεις! Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών πραγματοποιούν και την πιο απίθανη ευχή μας για υγιή και λαμπερά μαλλιά και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς τη φροντίδα τους!

Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα για τη φροντίδα των μαλλιών σου;

Το σαμπουάν

Πρώτο και πιο σημαντικό είναι η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν για υγιή και λαμπερά μαλλιά με βάση τις ανάγκες σου! Η περιποίηση μαλλιών, λοιπόν, ξεκινά από μια μικρή ποσότητα σαμπουάν, το οποίο απλώνεις με απαλό μασάζ, τρίβοντας τις άκρες των μαλλιών σου.

Το χτένισμα

Όπως θα δούμε και παρακάτω, το λάθος ξεμπέρδεμα των μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας. Για αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών πριν τα χτενίσεις. Ένα ενυδατικό λάδι μαλλιών με βάση τις ανάγκες των μαλλιών σου και η σωστή χτένα είναι σωτήριες λύσεις! Μην ξεχνάς να ξεκινάς το χτένισμα από τις άκρες και σιγά σιγά προς τα πάνω!

Η μάσκα μαλλιών

Πολλές φορές επειδή χρησιμοποιείς το conditioner (μαλακτικό) σε κάθε λούσιμο μας, αμελείς να επενδύσεις σε μια μάσκα μαλλιών που θρέφει τα μαλλιά σου και αποτελεί βάλσαμο για αυτά, ειδικά αν είναι εύθραυστα. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου (βαμμένα, λιπαρά, ξηρά) υπάρχει και η αντίστοιχα μάσκα. Έτσι, αν θεωρείς πως τα μαλλιά σου είναι αρκετά ταλαιπωρημένα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μάσκα μαλλιών έπειτα από κάθε λούσιμο. Εναλλακτικά, προκειμένου να κρατήσεις τη ζωντάνια τους, αρκεί να βάζεις μάσκα μια φορά την εβδομάδα. Φυσικά, τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η χρήση του σεσουάρ και των στιλιστικών προϊόντων αναμειγνύεται με το αλάτι της θάλασσας και την έκθεση στον ήλιο, είναι χρήσιμο να βάζεις μάσκα μαλλιών, ώστε να έχεις ενυδατωμένα μαλλιά!

Το αντηλιακό

Η ηλιακή ακτινοβολία δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα σου αλλά και το τριχωτό της κεφαλής σου. Έτσι, στο νεσεσέρ των διακοπών φρόντισε να βάλεις κι ένα αντηλιακό σπρέι για τα μαλλιά που θα παρέχει ενυδάτωση και θρέψη!

Σε γενικές γραμμές, προτίμησε προϊόντα που επενδύουν στα φυτικά συστατικά και προστατεύουν τα μαλλιά σου από τα συχνά λάθη που όλες κάνουμε. Μερικά από αυτά που πρέπει να μάθεις να αποφεύγεις είναι:

  •  Πολλά διαφορετικά προϊόντα styling που συσσωρεύονται στο κεφάλι προκαλώντας λιπαρότητα
  • Σφιχτά δεσίματα: τα πολλά μαλλιά και οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες μάς κάνουν να έχουμε συνεχώς δεμένα τα μαλλιά μας και μάλιστα πολύ σφιχτά. Προτιμήστε χαλαρούς κότσους που όχι μόνο δεν κάνουν την τρίχα να σπάει, αλλά δεν δημιουργούν και πονοκέφαλο
  • Λάθος στέγνωμα και βούρτσισμα: οι περισσότερες στεγνώνουμε τα μαλλιά μας ανάποδα αποδυναμώνοντας έτσι την τρίχα και χρησιμοποιούμε βίαιες κινήσεις κατά το βούρτσισμα, σπάζοντας την τρίχα.

Σχετικά άρθρα