Κατερίνα Παναγοπούλου: Η Μικρασιάτισσα με την έντονη φιλανθρωπική δράση-Το… λάθος που της σημάδεψε τη ζωή, η απαγωγή του συζύγου της και τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Την τελευταία του πνοή άφησε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος. Την είδηση για τον θάνατό του έκανε γνωστή η 2ης σύζυγός του, Κατερίνα Παναγοπούλου, μέσα από ανάρτησή της στο facebook.

Όπως έγραψε:

«Έφυγε ο πατριάρχης της επιβατηγού ναυτιλίας Περικλής Σ. Παναγόπουλος, επίτιμος πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ηλικία 83 ετών, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 06.00 π.μ.. Μετά, από πολύχρονη μάχη, ξεκίνησε το τελευταίο του και μεγαλύτερο ταξίδι. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 και θα ακολουθήσει η ταφή, στον οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών».

 

Ο διορισμός της Κατερίνας Παναγοπούλου στο πρωθυπουργικό γραφείο ως Υπεύθυνης για θέματα Απόδημου Ελληνισμού είχε αποτελέσει ακόμη μια αφορμή για να βρεθεί στα φώτα της εγχώριας δημοσιότητας τον Μάϊο του 2018 καθώς διαδέχθηκε στη συγκεκριμένη θέση τη γνωστή και μη εξαιρετέα Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου.


Έτσι κι αλλιώς, η Κατερίνα Παναγοπούλου έχει μάθει καιρό τώρα να πρωταγωνιστεί σε κοινωνικές δράσεις, αλλά και σε projects που έχουν αντίκτυπο στο κοινωνικό «γίγνεσθαι», οπότε τα νέα της καθήκοντα δεν αναμένεται να της είναι εντελώς ξένα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με το σχετικό ΦΕΚ, η κα Παναγοπούλου ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση «αμισθί», με στόχο την προσέλκυση των κεφαλαίων των πλούσιων Ελλήνων του εξωτερικού στην χώρα μας.

Η 65χρονη σήμερα (νέα) Υπεύθυνη για τον Απόδημο Ελληνισμό είναι και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Καλλιπάτειρα», ενώ εκτός από τις διακρίσεις που έχει λάβει για το φιλανθρωπικό της έργο, δεν χάνει ευκαιρία να παρευρεθεί σε διάφορα γκαλά και επιδείξεις μόδας, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Γεννημένη μέσα στη δεκαετία του ’50 κάπου στη Αθήνα, η Κατερίνα Ναυπλιώτη (όπως είναι το πατρικό της όνομα) έδειχνε από μικρή πως ότι βάζει στόχο στη ζωή της το καταφέρνει. Βλέπετε, η Μικρασιατική καταγωγή της (από το Αϊβαλί ο πατέρας της, Λευτέρης, και από τη Σμύρνη η μητέρα της, Γαρυφαλλιά, την οποία και αποχαιρέτησε για πάντα πριν από δέκα περίπου χρόνια) αποτελεί από μόνη της ένα πολύ βασικό εφόδιο, μιας και είναι «συνώνυμο» της ευρηματικότητας, της εξυπνάδας, της εργατικότητας και γιατί όχι της ευελιξίας, που βοηθάει να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο προς τον τελικό στόχο.

Εκτός από αυτό, η μόρφωση που έλαβε στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών της χώρας μας, αποτελούσε πάντα το «όπλο» της για να πραγματοποιεί κάθε όνειρο και πλάνο που έκανε για τη ζωή της.

Το… λάθος κουδούνι που οδήγησε σε γάμο!

Ένα τέτοιο ήταν και ο πρώτος της γάμος, που όμως – αν και της χάρισε τον μονάκριβο γιο της, Πέτρο – δεν ευδοκίμησε. Αφορμή για αυτό στάθηκε ένα…λάθος. Ο Περικλής Παναγόπουλος, περίπου είκοσι χρόνια πίσω θέλησε να επισκεφθεί έναν αρχιτέκτονα στο Κολωνάκι και πάτησε λάθος κουδούνι. Όταν, λοιπόν, είδε μπροστά του την εντυπωσιακή Κατερίνα, που εργαζόταν ως μοδίστρα σε γνωστό οίκο μόδας της εποχής, ο εφοπλιστής αποφάσισε ότι αυτή θα ήταν η γυναίκα με την οποία θα συνέχιζε τη ζωή του. Αν και ήδη παντρεμένος με την (πρώτη) σύζυγό του, Μπρούνα και έχοντας δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Αλέξανδρο, ο Παναγόπουλος δεν δίστασε και λίγο καιρό αργότερα την παντρευόταν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι σχέσεις της με τα παιδιά του συζύγου της να μην είναι και τόσο θερμές!

 

Η Κατερίνα Ναυπλώτη-Παναγοπούλου σαν από καιρό έτοιμη μπήκε δυναμικά στην ζωή της υψηλής κοινωνίας της Αθήνας κι όχι μόνο, αφήνοντας οριστικά πίσω της το επαγγελματικό της παρελθόν και αναλαμβάνοντας έντονη δράση τόσο στο κομμάτι των φιλανθρωπιών, όσο και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Περικλή Παναγόπουλου.

Η απαγωγή, οι πιέσεις και τα 30 εκατομμύρια ευρώ που εξαφανίστηκαν

Την ευτυχία του ζευγαριού ήρθε να διακόψει το 2009 ένα τραγικό γεγονός, που τους σημάδεψε για το υπόλοιπο της ζωής τους. Τότε ήταν που ο Περικλής Παναγόπουλος πέφτει θύμα απαγωγής. Με δυναμισμό και αυταπάρνηση μπροστά βγαίνει η Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία δεν διστάζει να βγει τηλεφωνικά στο δελτίο της ΕΡΤ, που τότε παρουσίαζε η Μαρία Χούκλη ζητώντας από τους απαγωγείς να επικοινωνήσουν μαζί της για να επιστρέψει ο σύζυγός της στο σπίτι του σώος και αβλαβής. Ένα χτύπημα στην πόρτα της και μια φωνή που ακούγεται «ζωντανά» να της ζητάει να σταματήσει καθώς «τους εκθέτει», είναι ένα μυστήριο που ποτέ δεν λύθηκε, καταδεικνύοντας την αφόρητη ψυχολογική πίεση που δεχόταν η σύζυγος του εφοπλιστή εκείνες τις μέρες. Τελικά, οι δράστες επικοινωνούν και ζητούν 30 εκατομμύρια ευρώ (!) ως λύτρα για να αφήσουν τον εφοπλιστή ελεύθερο. Πράγματι, τα λεφτά παραδίδονται, ο Περικλής Παναγόπουλος επιστρέφει σώος και αβλαβής στο σπίτι του, οι δράστες τελικά συλλαμβάνονται, όμως τα 30 εκατομμύρια ευρώ δεν βρέθηκαν ποτέ και παραμένουν… άφαντα μέχρι και σήμερα.

Ακόμα κι έτσι, πάντως, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν στάθηκε αρκετό για να έρθει πιο κοντά η Κατερίνα Παναγοπούλου με τα παιδιά του συζύγου της. Ο ίδιος πάντως, ο Περικλής Παναγόπουλος, λίγα χρόνια αργότερα ήρθε ξανά πιο κοντά με τον γιο του.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η Κατερίνα Παναγοπούλου τρέφει παθολογική αγάπη για τον γιο της, Πέτρο, για τον γάμο του οποίο διοργάνωσε μια λαμπρή δεξίωση, αντάξια του ονόματος και της επιφάνειας της ίδιας  και του συζύγου της. Μάλιστα, ο Πέτρος, που ασχολείται με τις ασφαλίσεις, έχει πάθος με τα γρήγορα αυτοκίνητα, καθώς έχει θεαθεί πολλάκις πίσω από το τιμόνι πανάκριβων super cars.

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Περικλής Παναγόπουλος: Ο εφοπλιστής που απελευθέρωσαν οι απαγωγείς του – Τα 30 εκατομ. λύτρα, ο 2ος γάμος του με μία μοδίστρα και η Blue Star Ferries

«Έφυγε» από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Σχετικά άρθρα