Η Μισέλ Ομπάμα ετοιμάζει βιβλίο για τη ζωή της – Δείτε σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν της

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύντροφος ζωής του κάνουν δυναμικό comeback στην επικαιρότητα επενδύοντας στον πολιτισμό. Πέρα από τη συμφωνία του ζεύγους με την πλατφόρμα Netflix για την παραγωγή ταινιών, σίριαλ και ντοκιμαντέρ η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα θα εξιστορήσει την ιστορία της ζωής της στην πολυαναμενόμενη βιογραφία “Becoming – Η Δική μου Ιστορία”.

Λίγες μέρες πριν η Μισέλ Ομπάμα δημοσιοποίησε στο Instagram το εξώφυλλο του βιβλίου. Τώρα η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ που πριν γίνει ένοικος του Λευκού Οίκου εργαζόταν ως εκτελεστικό στέλεχος στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο γυρνάει στο παρελθόν της δημοσιεύοντας σπάνιες, ανέκδοτες φωτογραφίες της από την ιστορία της ζωής της.

Η Ομπάμα ήδη από τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι στο βιβλίο θα αφηγείται την ιστορία της, πώς μεγάλωσε σε ένα μικρό σπίτι στο South Side του Σικάγου με τους γονείς της Φρέιζερ και Μάριαν Ρόμπινσον, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, παντρεύτηκε τον Μπάρακ Ομπάμα και έγινε σύμβολο που εμπνέει ακόμη και σήμερα.

Πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου στις 13 Νοεμβρίου, η Μισέλ Ομπάμα υποσχέθηκε να μοιραστεί στο Instagram μερικές σπάνιες φωτογραφίες που θα συμπεριλάβει στα απομνημονεύματά της.

Οι 20 εκατομμύρια ακόλουθοί της στο Instagram δεν έχουν λόγο να παραπονιούνται. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ δημοσίευσε φωτογραφίες με τους γονείς της, τα παιδιά της και τον σύζυγό της.

Λεζάντες γεμάτες συναίσθημα περιγράφουν τις μνήμες πίσω από τις στιγμές που αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός φακός.

This is me at Princeton in the early 1980s. I know that being a first-generation college student can be scary, because it was scary for me. I was black and from a working-class neighborhood in Chicago, while Princeton’s student body was generally white and well-to-do. I’d never stood out in a crowd or a classroom because of the color of my skin before. But I found close friends and a mentor who gave me the confidence to be myself. Going to college is hard work, but every day I meet people whose lives have been profoundly changed by education, just as mine was. My advice to students is to be brave and stay with it. Congratulations to the Class of 2018! #ReachHigher

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Obama (@michelleobama) στις

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η παρασκηνιακή ιστορία για την ημέρα του γάμου των Ομπάμα στα απομνημονεύματα. Σύμφωνα με τη λεζάντα στο Instagram, σε φωτογραφία της μεγάλης τους ημέρας, ο πρώην πρόεδρος ξύπνησε με κρυολόγημα, αλλά από τη στιγμή που το ζευγάρι βάδισε στον διάδρομο της εκκλησίας, έγινε καλά.


Αν το βιβλίο της του 2012, “American Grown”, το οποίο περιγράφει απόλυτα ευχάριστες ιστορίες από τον λαχανόκηπο του Λευκού Οίκου, αποτελεί ένδειξη της ικανότητας αφήγησης της Ομπάμα, το “Becoming” αναμένεται να είναι μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη μελέτη της οικογένειάς της.

Η Μισέλ Ομπάμα μοιράζεται επίσης λεπτομέρειες για τη σχέση της με τις κόρες της, Μάλια και Σάσα Ομπάμα και τη ζωή της οικογένειάς της από την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο.


Στην αυτοβιογραφία της, εξιστορεί τις εμπειρίες που την διαμόρφωσαν – από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, την εποχή που ως στέλεχος εξισορροπούσε τις απαιτήσεις της μητρότητας με αυτές της εργασίας, ως την εποχή που ζούσε στην πιο διάσημη διεύθυνση στον κόσμο.

Παράλληλα περιγράφει τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, δημόσιες και ιδιωτικές, ξεδιπλώνοντας ολόκληρη την ιστορία της όπως την έχει ζήσει – με τις δικές της λέξεις και υπό τους δικούς της όρους.

Για το εξώφυλλο η Μισέλ Ομπάμα επέλεξε μια λήψη από τη φωτογράφηση που έγινε φέτος στην Ουάσιγκτον, από τον διάσημο φωτογράφο πορτρέτων Μίλερ Μόμπλεϊ. Εκτός από το εξώφυλλο, στον λογαριασμό της στο Instagram, δημοσίευσε και τέσσερις ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες.

Ταυτόχρονα δήλωσε ενθουσιασμένη «που μοιράζομαι με όλους εσάς το εξώφυλλο του BECOMING» συμπληρώνοντας πως «η διαδικασία συγγραφής αυτού του βιβλίου είχε ιδιαίτερα προσωπικό και διαφωτιστικό χαρακτήρα για μένα».

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα