Ο… οργασμός περνάει από το στομάχι-Τι να φας για να κάνεις απίστευτο σεξ

Εάν μέχρι σήμερα γνώριζες ότι ο «έρωτας περνάει από το στομάχι», ήρθε η ώρα να μάθεις ότι και ο… οργασμός περνάει από το στομάχι και μάλιστα για τα καλά!

Και δεν το λέμε εμείς, αλλά έγκριτοι και καταξιωμένοι επιστήμονες, των οποίων η έρευνα και τα αποτελέσματά της ήταν ιδιαιτέρως διαφωτιστικά αναφορικά με το τι πρέπει να φας για να έχεις έντονη σεξουαλική ζωή και κατ’ επέκταση ανεπανάληπτους οργασμούς.

Διατροφή πλούσια σε θαλασσινά και ψάρια

Μια διατροφή πλούσια σε ψάρια και θαλασσινά μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της ερωτικής ζωής και της γονιμότητας, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Επιστημονική ομάδα της Σχολής Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αξιολόγησε στοιχεία που αφορούσαν 500 ζευγάρια από το Μίτσιγκαν και το Τέξας για 12 μήνες. Όλα τα ζευγάρια σκόπευαν να αποκτήσουν παιδί και είχαν αναφέρει λεπτομερώς τις ποσότητες ψαριών και θαλασσινών που έτρωγαν, ενώ είχαν τηρήσει και ημερολόγια ερωτικής δραστηριότητας.

Πώς η κατανάλωση ψαρικών συνδέεται με τη συχνότητα ερωτικής επαφής;

Τα ζευγάρια που έτρωγαν ψάρια πάνω από δύο φορές την εβδομάδα έκαναν σεξ συχνότερα, κατά μέσο όρο 22% συχνότερα, από τα ζευγάρι που έτρωγαν ψάρια λιγότερο συχνά.

Επίσης, το 92% των ζευγαριών που προτιμούσε ψάρια πάνω από δύο φορές την εβδομάδα είχαν πετύχει κύηση μέχρι το τέλος της μελέτης, συγκριτικά με το 79% των ζευγαριών που έτρωγαν ψάρια σπανιότερα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σχέση κύησης-ψαρικών δεν μπορεί να αιτιολογηθεί αποκλειστικά και μόνο από τη μεγαλύτερη συχνότητα των ερωτικών επαφών. Αλλά ενδεχομένως τα συγκεκριμένα τρόφιμα να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, την ωορρηξία ή την ποιότητα του εμβρύου.

Τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ωφέλιμα για τις εγκύους και όσες γυναίκες προσπαθούν να συλλάβουν, αλλά πολλές γυναίκες περιορίζουν την κατανάλωση των ψαριών λόγω του φόβου έκθεσης του οργανισμού στον υδράργυρο.

Ο υδράργυρος μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του αναπτυσσόμενου εμβρύου και αρκετά είδη ψαριών, περιλαμβανομένου του καρχαρία, του ξιφία και του βασιλικού σκουμπριού έχουν υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου.

Γι’ αυτό σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες, συστήνεται ο περιορισμός της κατανάλωσης ψαριών σε δύο με τρεις μερίδες την εβδομάδα.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς να κρατήσεις τον σύντροφό σου… ανεβασμένο

Τι να φας για ακόμα καλύτερο σεξ!

 

Σχετικά άρθρα