Χρήμα ή έρωτας; Λογική και καρδιά σε μετωπική σύγκρουση…

Από το Νοέμβριο συγκατοικώ με τον φίλο μου, ο οποίος είναι 29 χρονών. Ωστόσο, μερικούς μήνες πριν, από τον Αύγουστο συγκεκριμένα ξεκίνησα μία παράλληλη σχέση με έναν μικρότερό μου, ηλικίας 21 ετών. Η παράλληλη αυτή σχέση συνεχίζεται κανονικά.

Είμαι ερωτευμένη με τον μικρότερο, ενώ νομίζω ότι δεν νιώθω κάτι αυτή τη στιγμή για τον σύντροφο μου με τον οποίο συγκατοικώ.

Είμαι σε δίλημμα. Ο σύντροφός μου μου παρέχει σχετική οικονομική άνεση και ένα ωραίο σπίτι, ενώ ο μικρότερος ένα πολύ δυνατό έρωτα και συναισθήματα πρωτόγνωρα. Μου ζητάει να χωρίσω για να είμαστε μαζί. Θέλω τη βοήθειά σας.

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Μία τόσο σημαντική απόφαση είναι λογικό να δημιουργεί σύγχυση και άγχος, μέχρι να καταλήξει κανείς τι είναι αυτό που θέλει να κάνει. Θα σας πρότεινα να εξετάστε με ηρεμία όλες τις πλευρές και που νιώθετε εσείς πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη.

Εννοώ, λοιπόν, να δείτε σε κοινωνικό, προσωπικό, πνευματικό και σωματικό επίπεδο, που θα νιώθετε καλύτερα. Όποια απόφαση και να πάρετε θα έχει κάποιες απώλειες, όπως αυτή που αναφέρετε. Άλλωστε αυτό είναι το τίμημα της ανθρώπινης ελευθερίας.

 

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
[email protected]

Σχετικά άρθρα