Νέα εξέταση αίματος συμβάλλει αποφασιστικά στη “μάχη” κατά του καρκίνου

Μια νέα επαναστατική εξέταση αίματος υπόσχεται την ανίχνευση δέκα τύπων καρκίνου πολλούς μήνες ή ακόμα και χρόνια πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα στον ασθενή.  Την εξέταση αίματος ανέπτυξαν ερευνητές στις ΗΠΑ και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, αναμένεται να αποτελέσει ένα ανεκτίμητης αξίας εργαλείο στα χέρια των γιατρών και πιθανότατα να συμβάλλει στην σωτηρία χιλιάδων ανθρώπων ζωών.

Ειδικότερα, στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν 1,600 άτομα έκαναν την εξέταση και η ακρίβεια των αποτελεσμάτων του άγγιξε το 90% αφού κατάφερε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις να διακρίνει τα υγιή άτομα και εκείνα που είχαν πρόσφατα διαγνωσθεί με καρκίνο. Μάλιστα η εξέταση κατάφερε να εντοπίσει από την ομάδα των υγιών ατόμων που έλαβαν μέρος στην δοκιμή τέσσερα άτομα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τα οποία τελικά διαγνώστηκαν με καρκίνο λίγους μήνες αργότερα.

«Έχουμε να κάνουμε δυνητικά με το “Ιερό Δισκοπότηρο” της αντικαρκινικής έρευνας, να βρίσκουμε καρκίνους και μάλιστα καρκίνους δύσκολους στον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε αυτή η εξέταση να σώσει πολλές ζωές. Οι περισσότεροι καρκίνοι ανιχνεύονται πολύ καθυστερημένα αλλά αυτή η εξέταση που είναι στην ουσία μια υγρή βιοψία μας δίνει την δυνατότητα να εντοπίζουμε καρκίνους μήνες ή και χρόνια πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων» δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Έρικ Κλάιν καθηγητής του Cleveland Centre στο Οχάιο.

Οι ερευνητές θα κάνουν αναλυτική παρουσίαση της εξέτασης και των δοκιμών στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας που θα διεξαχθεί στο Σικάγο. Σύμφωνα με τους ερευνητές όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές και η εξέταση πάρει την τελική της μορφή θα μπορεί να δώσει αποτελέσματα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων από την λήψη του δείγματος.

Πηγή: tanea.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X