Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα μουστάρδα – πορτοκάλι

Μπριζόλες στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα με σάλτσα από χυμό πορτοκάλι και μουστάρδα! Νόστιμη συνταγή, που συνοδεύεται με σαλατούλα ή ρυζάκι!

Συστατικά

  • 4 κοτολέτες χοιρινές, καθαρισμένες από το περισσό λίπος τους,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτο κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ,
  • 1/3 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
  • 3 κουταλιές σόγια σος,
  • 1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα (τύπου Dijon καλύτερα),
  • 2 κουταλιές (κοφτές) μέλι,
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • φετάκια πορτοκαλιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά),
  • ρύζι πιλάφι για το σερβίρισμα (προαιρετικά).

Βήματα

Αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά (με 2 πρέζες αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι) τις μπριζόλες.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το τζίντζερ με το χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα και το σκόρδο.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια πλατύστομη, ρηχή κατσαρόλα ή μεγάλο, βαθύ τηγάνι (βρίσκετε ένα καπάκι που να του ταιριάζει), σε μέτρια/δυνατή φωτιά.

Κοκκινίζετε μέσα τις μπριζόλες, για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Τις περιχύνετε με το μίγμα του χυμού πορτοκαλιού και όταν κοχλάσει, χαμηλώνετε εντελώς τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα (ή το τηγάνι) και τις σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τις μια φορά στο μέσο του ψησίματος.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε σκεπασμένη για 3 τουλάχιστον λεπτά, πριν το σερβίρισμα.

Τις σερβίρετε, αν θέλετε, με ρύζι πιλάφι, γαρνιρισμένες με φετάκια πορτοκαλιού και τις συνοδεύετε με σαλάτα.

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα