kerasi_glyko_tou_koutaliou

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Γλυκό του κουταλιού κεράσι: ένα κλασικό γλυκό του κουταλιού με φρούτα της εποχής! Νόστιμο και γευστικότατο!

Υλικά

  • 1½ κιλό κεράσια
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μαχλέπι, τριμμένο (αν θέλετε)
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι, με το ειδικό εργαλείο ή μία προκούλα. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μαχλέπι. Αδειάζουμε από πάνω τη ζάχαρη να τα σκεπάσει παντού, ραντίζουμε με το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να «μείνει» 12 ώρες περίπου. Μετά τη βάζουμε στη φωτιά να βράσει το μείγμα μέχρι να δέσει το σιρόπι και σε όλη την επιφάνεια να δημιουργηθούν φουσκάλες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα, όχι με το καπάκι γιατί θα σχηματιστούν υδρατμοί που θα πέσουν μέσα στο γλυκό. Πρέπει να «μείνει» 24 ώρες. Τότε βγάζουμε τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε κατά μέρος. Βράζουμε το σιρόπι ακόμα λίγο, γιατί στη διάρκεια του 24ώρου τα κεράσια έχουν αφήσει υγρά. Θέλει προσοχή να μην παραβράσει. Όταν «δέσει» βάζουμε και τα κεράσια και το χυμό του λεμονιού να πάρουν λίγες βράσεις και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Οταν γίνει χλιαρό, το βάζουμε στα βαζάκια.

Πηγή: gastronomos.gr

Συνταγή: Εύη Βουτσινά

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X