Δ. Κουφοντίνας: «Δε θα έκανα ποτέ δήλωση μετανοίας για τη 17Ν»

«Δε θα έκανα ποτέ δήλωση μετανοίας για τη 17Ν» δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού γιατί δεν του χορηγούν νέα άδεια.

Το 45αρι της 17Ν δήλωσε: «Ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα», είπε και συνέχισε:

«Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο».

Ο Κουφοντίνας επιτέθηκε και στην κυβέρνηση για τη μη χορήγηση άδειας, σημειώνοντας:

«Μέγιστη ευθύνη έχει και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το “εισαγγελικό βέτο” αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη “δικαστική χούντα” γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».

Τέλος υποστήριξε ότι δικαιούται άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια και έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας».

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα