Προτάσεις της Άννας για να περάσεις καλά μέσα στον Ιούνιο

Έχει μπει το καλοκαίρι και έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά όλες οι εκδηλώσεις: Φεστιβάλ Αθηνών, συναυλίες, θεατρικές περιοδείες! Όλη η Ελλάδα μια γιορτή! Είναι καιρός λοιπόν να βγείτε έξω και να περάσετε καλά, παρακολουθώντας  ωραίες παραστάσεις!

Ξεχωρίσαμε τις πιο όμορφες προτάσεις για τον Ιούνιο και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

18ο Athens Technopolis Jazz Festival

Ξεκίνησε χθες το 18o Jazz Festival στην Τεχνόπολη και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουνίου. Φέτος, ο χώρος θα φιλοξενήσει  21 μουσικά σχήματα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να έχουν για πρώτη φορά τη δική τους συμμετοχή κάνοντας τον international αέρα του φεστιβάλ ακόμα πιο εντυπωσιακό. Την εορταστική αυτή ατμόσφαιρα θα συμπληρώνουν μεγάλες παράλληλες εκδηλώσεις και απρόσμενες εκπλήξεις!

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ θα βρείτε εδώ

Apurimac – Μαρίζα Ρίζου – Martha Moreleon: Ένα μοναδικό Latin Party στον Κήπο!

apurimac_rizou_moreleon_2018_05_001-691x460

Έχετε ακούσει το κομμάτι «Μεγάλη γιορτή» της Μαρίζας Ρίζου σε εκδοχή merenge; Ποιο πολύ γνωστό και αγαπημένο ελληνικό τραγούδι για τον έρωτα έχει διασκευαστεί σε σάλσα και θα το ακούσουμε στον Κήπο από τη Μάρθα Μορελεόν; Αυτές και πολλές ακόμα εκπλήξεις μας περιμένουν στον Κήπο της Πειραιώς 260, στις 6 Ιουνίου, στο μεγάλο λάτιν πάρτυ που στήνουν οι αγαπημένοι Apurimac.

Mambo, cha cha, bolero, rumba, salsa, bachata samba θα ξεσηκώσουν το κοινό! Μία βραδιά με πολλή μουσική, πολύ χορό και πολύ κέφι.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Τετάρτη 6 Ιουνίου
22:00

Πειραιώς 260 – Κήπος

Εισιτήρια από 8€, στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39), στο 210 3272000 και στο greekfestival.gr

Ταράτσα του Φοίβου

taratsa1

 

Φέτος, ο Φοίβος ξαναστήνει τις γιρλάντες και τα σημαιάκια του, καλεί καλλιτέχνες του τραγουδιού, του θεάτρου και της όρθιας κωμωδίας και με μιαν ανανεωμένη ομάδα, αλλά και έναν επαναδιαμορφωμένο χώρο, ετοιμάζεται να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος, στην Ταράτσα του

Στον μόνιμο θίασο προστίθεται ως συνοδοιπόρος σε όλες τις παραστάσεις ο πιο λαμπρός σύγχρονος σόουμαν – κατ’ εξοχήν απόγονος της μεγάλης του Μαρίνου σχολής – Θανάσης Αλευράς.

Επίσης ο Τσαπλινικός μάγος, ο βουβός κωμικός και ισορροπιστής Alex de Paris.

Η Ταράτσα ανοίγει τις… πόρτες της στο κοινό αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Ιουνίου δείτε εδώ

Σαββόπουλος: Επισκέπτης της Δευτέρας στην Ταράτσα του Φοίβου

taratsa savvopoulos

Φέτος ο Φοίβος Δεληβοριάς αποφάσισε να… δανείσει την Ταράτσα του με το σύστημα RBNB. όπως είπε στη Συνέντευξη Τύπου, σε διάφορους άλλους επισκέπτες. Εκείνος θα έχει ένα δευτερεύοντα ρόλο! Όλο τον Ιούλιο κάθε Δευτέρα στην Ταράτσα θα εμφανίζεται ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος θα ερμηνεύσει κυρίως τα τραγούδια των άλλων!…

Ο Θάνος Μικρούτσικος “Όσοι περπάτησαν μαζί μου”,  στο Θέατρο Βράχων

mikroutsikos

Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για τον… Βύρωνα. Δυο μοναδικές βραδιές που σηματοδοτούν την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Βύρωνα. Ο Θάνος Μικρούτσικος θα… συναντήσει μουσικά όσους τραγούδησαν μαζί του. Στη σκηνή θα ανέβουν οι: Χάρις Αλεξίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κυριάκος Θωμαίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Μαριάννα Πολυχρονίδου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρέλαβε το τραγούδι μας από τα χέρια μεγάλων συνθετών και διεύρυνε τα όρια του. Δούλεψε πάνω σε κείμενα σπουδαίων ποιητών και μελοποίησε στιχουργούς που ανανέωσαν τη φόρμα του έντεχνου νεοελληνικού τραγουδιού. Ο κατάλογος μακρύς και χωρίς τέλος. Ρίτσος, Καβάφης, Σεφέρης, Μπρεχτ, Χικμέτ, Μαγιακόφσκι, Αναγνωστάκης, Καββαδίας αλλά και Αλκαίος, Ελευθερίου, Νικολακοπούλου, Τριπολίτης, Ιωάννου…

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Ιουνίου

20.30

Περισσότερα για την εκδήλωση δείτε εδώ

“Εργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη” σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη

Loula_Pateraki_Ergotaksio_SLIDER_2_photo_Danai_Papoutsi

Πράξη μετα-δραματουργίας στο θεατρικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη
17 – 19 Ιουνίου 2018

Ηθοποιοί που την είδαν

Ηθοποιοί που την γνώρισαν
Ηθοποιοί που την ερμήνευσαν
Ηθοποιοί που την φαντάστηκαν
ξαναζωντανεύουν τα έργα της
με επιστέγασμα τον Ουρανό κατακόκκινο από τη Ρούλα Πατεράκη.

ο σύνολο θεατρικό έργο της μεγάλης μεταπολεμικής θεατρικής δραματουργού σε μια διπλή περφόρμανς που παίζεται ταυτόχρονα στους χώρους Β και Ε του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 17, 18 και 19 Ιουνίου.
Στον χώρο Β ανεβαίνει η περφόρμανς με τίτλο H λευκή παράσταση.
Στον χώρο Ε ανεβαίνει η περφόρμανς με τίτλο Η κόκκινη παράσταση.
Στη Λευκή παράσταση ο θεατής παρακολουθεί το έργο της Αναγνωστάκη ως πρότυπο ψυχαναλυτικής γραφής, ενώ στην Κόκκινη παράσταση ως πρότυπο πολιτικής γραφής.

Φαρενάιτ 451

Θωμάς Μοσχόπουλος
Βασισμένο στη θεατρική διασκευή του έργου του Ραίη Μπράντμπουρυ

Από τους σημαντικότερους και πιο δραστήριους σκηνοθέτες της γενιάς του, ο Θωμάς Μοσχόπουλος διακρίνεται για τις παραστάσεις του ήδη από την εποχή του Θεάτρου Αμόρε, του οποίου είχε την καλλιτεχνική συν-διεύθυνση, έως και σήμερα που διευθύνει το Θέατρο Πόρτα. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα ελλήνων ηθοποιών, ενώ έχει σκηνοθετήσει, εκτός από θεάτρο, όπερα και παιδικές παραστάσεις. Μετά την εξαιρετική μεταφορά της Δίκης του Κάφκα πέρσι, φέτος ανεβάζει στο Φεστιβάλ το Φαρενάιτ 451 του Ραίη Μπράντμπουρυ, ο οποίος διασκεύασε το βιβλίο του και για το θέατρο.
Σ’ ένα μελλοντικό, ολοκληρωτικό καθεστώς όπου τα βιβλία καταστρέφονται, ο πρωταγωνιστής του έργου, διώκτης αρχικά των αντιφρονούντων, μεταστρέφεται όταν έρχεται σ’ επαφή με τον μυστικό κόσμο των βιβλίων. Πώς μπορεί να σπάσει το εφιαλτικό πρόσωπο του ολοκληρωτισμού; Μπορεί η διεκδίκηση της «προσωπικής ανάγνωσης» να προκαλέσει στο σύστημα ρήγματα ελευθερίας;

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Φεστιβάλ Αθηνών

Πειραιώς 260

8-10 Ιουνίου

Εισιτήρια από 5€

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα