«Κινέζικο» κοτόπουλο στον φούρνο με σόγια και μέλι

Συνταγή για… Κινέζικο κοτόπουλο με σόγια και μέλι! Με τον πουρέ πατάτας και κολοκυθιού αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλο γίνονται πεντανόστιμα.

Υλικά

  • 12 μπουτάκια (τα κοπανάκια) κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα

  • 130 ml σάλτσα σόγιας
  • 5 κουτ. σούπας μέλι, της αρεσκείας μας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Για το… Κινέζικο κοτόπουλο θα χρειαστεί να κάνετε μαρινάδα πρώτα.

Μαρινάδα: Σε ένα μπρίκι βάζουμε 40 ml νερό με το μέλι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει καλά το μέλι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λιωμένο μέλι με τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Τα γυρίζουμε καλά μέσα στο μείγμα ώστε να τα «πιάσει» η μαρινάδα από όλες τις πλευρές, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, για 30 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του αέρα στους 180° C. Βγάζουμε τα μπουτάκια από το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε, πασπαλίζoντας με το μυρωδικό της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνοδεύουμε με: πουρέ λαχανικών (πατάτα – κολοκύθι) και πράσινη σαλάτα εποχής με ντρέσινγκ μουστάρδας.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κοτόπουλο με πιπεριές και κουσκους

Φουρνιστά κεφτεδάκια με κιμά από κοτόπουλο και ψαρονέφρι

Πίτα με κοτόπουλο και κεφαλογραβιέρα

Κοτόπουλο με μαστίχα, σπανακόρυζο και λαχανικά

 

 

Σχετικά άρθρα