Καρκίνος του εντέρου: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται στις γυναίκες

Μια από τις συνηθέστερες μορφές καρκίνου που πλήττει (και) τις γυναίκες είναι ο καρκίνος του εντέρου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και με σχετικές έρευνες που έχουν γίνει ο καρκίνος του εντέρου πλήττει ιδιαίτερα άτομα ηλικίας από 20 μέχρι και 49 ετών. Επειδή το «κλειδί» στην αντιμετώπισή του είναι η έγκαιρη διάγνωση, η ιατρική κοινότητα προτείνει στις γυναίκες να εξετάζονται από την ηλικία των 45, ενώ παλιότερα έδιναν σαν ηλικιακό όριο τα 50 έτη.

Ειδικά για την περίπτωση των γυναικών, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν κάποια συμπτώματα τα οποία σχετίζονται με τις συνήθειες που έχει μια γυναίκα αναφορικά με τις κενώσεις της, οι οποίες μπορεί να «μαρτυρούν» ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά:

Βλέπεις αίμα στο χαρτί τουαλέτας

Πρόκειται για ένα κλασικό σύμπτωμα των γυναικών σε περίπτωση που έχουν καρκίνο του εντέρου. Εφόσον είναι λίγο δεν είναι ανησυχητικό, καθώς πιθανότατα οφείλεται σε κάποια αιμορροΐδα ή ερεθισμό του πρωκτού. Εάν, όμως, βλέπεις πολύ αίμα τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχείς.

Έχεις δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα στις γυναίκες είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, οπότε αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλές περιπτώσεις δεν το θεωρούν κάτι το ανησυχητικό. Εάν, όμως, παρατηρήσεις ότι αυτό συνέβη εντελώς ξαφνικά, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Έχεις φουσκώματα ή κράμπες στην κοιλιά

Εάν έχεις κάνει ένα μεγάλο γεύμα, είναι φυσιολογικό να νιώθεις «φούσκωμα» στην κοιλιά σου. Όμως, σε περίπτωση που το «πρήξιμο» παραμένει τότε καλό θα είναι να επισκεφθείς έναν γαστρεντερολόγο.

Περίεργα κόπρανα

Εάν το σχήμα των κοπράνων σου δεν είναι το συνηθισμένο και συγκεκριμένα είναι λεπτά σαν μολύβι, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να επισκεφθείς τον γιατρό σου.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Εάν συνεχίζεις να ακολουθείς αγωγή για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, αλλά δεν βλέπεις κάποιο αποτέλεσμα τότε καλό θα είναι να επισκεφθείς γαστρεντερολόγο, για να εξαλείψεις την πιθανότητα καρκίνου του εντέρου.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα