Οι δεσμεύσεις της Novartis απέναντι στους ασθενείς και τους φροντιστές

Η Novartis συνεργάζεται με την κοινότητα των ασθενών σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψει νέους τρόπους βελτίωσης και παράτασης της ζωής των ανθρώπων. Η σημαντική επένδυσή μας στην έρευνα και την ανάπτυξη στηρίζει τη δέσμευσή της εταιρείας για χρήση της καινοτομίας που βασίζεται στην επιστήμη, με στόχο την αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο κρίσιμα ζητήματα υγείας της κοινωνίας.

Μόνο με τη συνεργασία καταφέρνουν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα για τους ασθενείς και να αλλάξουν την πρακτική της ιατρικής, ενώ αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι για τους ασθενείς και τους φροντιστές να κατανοούν τι μπορούν να αναμένουν από τη Novartis.

Σεβασμός και κατανόηση της άποψης της κοινότητας των ασθενών

Η Novartis αναζητά και αφουγκράζεται τις ιδέες της κοινότητας των ασθενών για να επικαιροποιείται η διαδικασία λήψης αποφάσεων καθ’ όλη την πορεία ανάπτυξης και εμπορικής διάθεσης των φαρμάκων μας, προς αμοιβαίο όφελος των ασθενών, των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και της Novartis.

Δεσμεύεται να παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες που ενισχύονται από τις ιδέες των κοινοτήτων των ασθενών, να δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα να αναζητούν την κατάλληλη φροντίδα και να βοηθά τους επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν την καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς τους.

Δεσμεύεται να εργάζεται για να κάνει τη χρήση των προϊόντων της πιο εύκολη, ειδικά για ασθενείς που αντιμετωπίζουν σωματικούς περιορισμούς, και να ζητά συμβουλές από την κοινότητα των ασθενών σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της χρηστικότητας των προϊόντων της.

Δεσμεύεται να παρέχει εύληπτες πληροφορίες για τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένης της παροχής έγκαιρων και αξιόπιστων ιατρικών πληροφοριών στους επαγγελματίες υγείας, έτσι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ορθή χρήση των προϊόντων της από τους ασθενείς τους.

Δεσμεύεται να σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της κοινότητας των ασθενών και να εργάζεται με απλό, διαφανή τρόπο.

Διεύρυνση της πρόσβασης στα φάρμακά της εταιρείας

Δεσμεύεται να συνεργάζεται με την κοινότητα των ασθενών και με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως κυβερνήσεις, ασφαλιστικούς φορείς, επαγγελματίες υγείας και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να λαμβάνουν οι ασθενείς το φάρμακο που χρειάζονται.

Δεσμεύεται να υλοποιεί στρατηγικές πρόσβασης για όλα τα νέα φάρμακά της, οι οποίες βασίζονται σε τρεις αρχές: την κάλυψη των αναγκών των πληθυσμών με μειωμένη πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης, τη βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της ώστε οι τιμές των φαρμάκων της να διατηρούνται σε προσιτά επίπεδα και την ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει εξατομικευμένες και κλιμακούμενες λύσεις πρόσβασης, όπως προγράμματα υποστήριξης ασθενών, μοντέλα ορθής εμπορικής πολιτικής, μοντέλα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μοντέλα μηδενικού κέρδους και δωρεές φαρμάκων, καθώς και να υποστηρίζει την πρόσβαση εισάγοντας γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα στην αγορά μέσω της εταιρείας του ομίλου μας Sandoz.

Δεσμεύεται να διερευνά τις επιλογές για να παρέχει στους ασθενείς πρόσβαση στα υπό έρευνα φάρμακά της, εφόσον ζητηθεί, πριν από τη ρυθμιστική έγκριση.

Διεξαγωγή υπεύθυνων κλινικών μελετών

Δεσμεύεται να ζητά να μάθει τις παρατηρήσεις και τις προτιμήσεις της κοινότητας των ασθενών στα πρώιμα στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης φαρμάκων, καθώς και να βελτιώνει συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιεί εύληπτες πληροφορίες στους ασθενείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια κλινική μελέτη.

Δεσμεύεται να βελτιώσει την πρόσβαση και τη συμμετοχή σε κλινικές μελέτες χρησιμοποιώντας τις παρατηρήσεις που λαμβάνει από την κοινότητα των ασθενών κατά τον σχεδιασμό των μελετών, εξερευνώντας καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και υλοποιώντας στρατηγικές, για να διασφαλίσει ότι οι μελέτες της θα αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία των ασθενών.

Αναγννωρίζει ότι τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και δεσμεύεται να παρέχει τόσο στην κοινότητα των ασθενών, όσο και σε άλλους ενδιαφερομένους, πρόσβαση σε στοιχεία των μελετών, συμπεριλαμβανομένων των εκβάσεων, είτε θετικών είτε αρνητικών.

Μετά την ολοκλήρωση μιας κλινικής μελέτης της Novartis, η εταιρεία δεσμεύεται να κοινοποιεί τα αποτελέσματα στους ιστότοπους clinicaltrials.gov και EudraCT. Ζητά επίσης από τους ανεξάρτητους χορηγούς όλων των μελετών που προτείνονται από ερευνητές (IIT) και υποστηρίζονται από τη Novartis να δημοσιοποιούν όλα τα αποτελέσματα.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των κλινικών προγραμμάτων,

Δεσμεύεται να προχωρά σε έγκριση των νέων της φαρμάκων σε κάθε χώρα όπου οι ασθενείς έχουν συμμετάσχει σε μελέτες. Όταν ένα φάρμακο έχει εγκριθεί και δεν διατίθεται στο εμπόριο, Δεσμεύεται να το παρέχει, κατά τον τρόπο που επιτρέπεται από την τοπική νομοθεσία, στους ασθενείς που συμμετείχαν σε μελέτες για να διασφαλίζει τη συνέχιση της θεραπείας τους.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διαφάνειας και της δημοσίευσης εκθέσεων

Δεσμεύεται να γνωστοποιεί με διαφάνεια τις όποιες πληροφορίες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις μας με τους επαγγελματίες υγείας και την κοινότητα των ασθενών, καθώς και να κοινοποιεί όλα τα οικονομικά και τα μη οικονομικά στοιχεία.

Δεσμεύεται να δημοσιεύει τακτικά εκθέσεις σχετικά με την πρόοδο των δεσμεύσεων αυτών.

(Υπογράφηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Novartis εκ μέρους όλων των συνεργατών της Novartis)

Σχετικά άρθρα