Θάνος Μικρούτσικος για τις συναυλίες του: «Δε θα θελα να το δει ο κόσμος ως φινάλε των συναυλιών μου»

Με αφορμή τις δυο συναυλίες που θα σηματοδοτήσουν και την έναρξη του Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα, ο Θάνος Μικρούτσικος έδωσε μια συνέντευξη στο  Reader και μίλησε τόσο για τα μουσικά του σχέδια όσο και για τη μάχη του με τον καρκίνο.

“Είναι πολύ γνωστό σε όλους  ότι έχω μια σοβαρή περιπέτεια υγείας που ξεκίνησε από τον προηγούμενο Ιούλιο ή μάλλον από τον προηγούμενο Ιούνιο μετά από τη συναυλία που έκανα στο Ηρώδειο. Και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Εκεί γύρω στο φθινόπωρο του 2017 […] κάποιοι συγγενείς και φίλοι μου είπαν γιατί να μη γίνουν 1-2 συναυλίες που να έχουν ένα χαρακτήρα αναδρομής στα τραγούδια σου. Τους είπα αρχικά ότι επειδή είναι γνωστό και στον κόσμο το πρόβλημα δε θα θελα να σηματοδοτήσει ενδεχομένως στο μυαλό κάποιων ότι αυτό είναι το φινάλε των συναυλιών του Θάνου Μικρούτσικου”. 

Στη συναυλία θα τραγουδήσουμε τα τραγούδια που αγαπήθηκαν περισσότερο από τον κόσμο και μάλιστα οι περισσότεροι από τους τραγουδιστές τα είπαν και σε πρώτη εκτέλεση.

Το “όσοι περπάτησαν μαζί μου” αφορά και τους πάνω στη σκηνή αλλά και τους κάτω που έρχονται και παρακολουθούν.

Σχετικά με την ασθένειά του είπε:

“Η ασθένεια που έχω είναι σοβαρή. Είναι μια ασθένεια που αυτονομείται. Βεβαίως και το παλεύω. Βεβαίως και είμαι πολύ δυνατός . Αλλά το φινάλε μου δεν το σηματοδοτώ εγώ.

Από την ώρα που με βρήκε αυτό το πράγμα δεν κάνω δεύτερες σκέψεις. Δε φοβάμαι τον καρκίνο. Όλη μου τη ζωή την πέρασα με μάχες πάνω στο αντικείμενο μου. Στην προσωπική μου ζωή προσπαθούσα να ρουφήξω τη στιγμή. Η πάλη μου με τον χρόνο ήταν πάντα να τον φρενάρω τον χρόνο, να προσπαθησω να τον κάνω να κρατάει περισσότερο.

Αυτό δε θέλω να το πάρει κανείς ηρωικά. Ήταν πάντοτε η στάση μου και είναι και τώρα.

Όσο μου περνάει από το χέρι μου, θα δυσκολέψω τον καρκίνο. Θα του αλλάξω τον αδόξαστο. Με τη βοήθεια της Ιατρικής, θα παίξουμε το παιχνίδι μέχρι τέρμα. 

Δείτε όλη τη συνέντευξή του εδώ:

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα