Ποια αλλαντικά είναι… εχθρός της σιλουέτας σου;

Το μόνιμο… άγχος των περισσότερων γυναικών είναι το να διατηρήσουν την σιλουέτα τους έτσι ώστε να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Μπορεί, γενικά, να πρέπει κάθε γυναίκα πάντα να είναι καλά με τον εαυτό της, ασχέτως εξωτερικής εμφάνισης, όμως πολλές φορές λόγω και της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, κάποια περιττά κιλά ίσως και να την ενοχλήσουν.

Ας δούμε λοιπόν μαζί ποια είναι τα αλλαντικά που περιέχουν πολλές θερμίδες και θα πρέπει να τα αποφεύγεις σε περίπτωση που προσέχεις.

Σαλάμι αέρος

Οι μεγάλες, λεπτές, στρογγυλές φέτες του, καρυκευμένες με μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων, εκτιμώνται ιδιαίτερα ως απεριτίφ ή για σπασμένα σάντουιτς, αλλά είναι επίσης πολύ θερμιδικά. Το σαλάμι δεν είναι σύμμαχος του αδυνατίσματος σου. Μακριά από αυτό! Περιέχει 480 έως 580 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και περίπου το 45% αποτελείται από λιπίδια. Μπορεί να έχει 18% πρωτεΐνη, όμως γενικότερα καλό θα είναι να το αποφεύγεις!

Τσορίθο (χοιρινό λουκάνικο)

Εδώ και καιρό βρίσκεται στις διατροφικές σου επιλογές, όμως εφόσον θέλεις να χάσεις κιλά ή να διατηρηθείς στα κιλά σου, καλό θα είναι να το αποφεύγεις. Περιέχει 477 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα και σε λιπαρά (42%). Φυσικά και πρόκειται για απαγορευμένη απόλαυση! Από την άλλη, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (21%) και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β.

Παραδοσιακό σαλάμι

Αν και είναι εξαιρετικής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες (26%), πρόκειται ωστόσο για  μια δεξαμενή λίπους (34 έως 35%). Πρόκειται για τροφή πλουσιότερο σε «καλά» παρά σε «κακά» λίπη. Συχνά σερβίρεται σε λεπτές φέτες, που ζυγίζει μεταξύ 5 και 10 γραμμάρια. Δεν υπάρχει λόγος να το αποφύγεις εντελώς, αλλά καλό θα είναι να το περιορίσεις σε 4 ή και 5 φέτες ημερησίως. Θα πρέπει να γνωρίζεις ωστόσο ότι αυτή η… απόλαυση θα σου προσδώσει από 165 έως 205 θερμίδες!

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα