Συμβουλές για να ξυρίσεις σωστά την ευαίσθητη περιοχή

Επειδή η μόδα της εποχής επιτάσσει η ευαίσθητη περιοχή να μην έχει τρίχες η πλειοψηφία των γυναικών δηλώνει «πιστή» και την εφαρμόζει. Κι αν σε απασχολεί το δίλημμα «ξυράφι ή αποτρίχωση» καλό θα είναι να ξέρεις ότι σύμφωνα με έρευνες σχεδόν το 70% των ερωτηθεισών γυναικών δηλώνει φαν του ξυρίσματος στην ευαίσθητη περιοχή.

Παρακάτω θα βρεις μερικές βασικές συμβουλές για να ξυρίσεις την ευαίσθητη περιοχή σου σωστά.

Επένδυσε σε ένα καλό ξυράφι

Όσο καλύτερο και πιο αξιόπιστο είναι το ξυράφι που χρησιμοποιείς, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα τόσο αισθητικά όσο και δερματολογικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό θα είναι να προτιμάς ξυράφια με πολλές λεπίδες που σου προσφέρουν σταθερότητα στο ξύρισμα και απομάκρυνση της τρίχα χωρίς πολλές επαναλήψεις, άρα και κανέναν δερματικό ερεθισμό.

Προετοιμάσου για τις τρίχες που «γυρίζουν»

Πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα μούλιασε την ευαίσθητη περιοχή σου για δέκα περίπου λεπτά με όχι πολύ ζεστό νερό, που βοηθάει το δέρμα να μαλακώσει. Αφού στεγνώσεις καλά την περιοχή με ένα στεγνό πανάκι, τότε ξεκίνα το ξύρισμα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις τις τρίχες που «γυρίζουν» προς τα μέσα, που μπορεί να σου δημιουργήσουν διάφορα δερματολογικά προβλήματα.

Πάντα με κρέμα ξυρίσματος

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα προϊόν που δεν πρέπει να αμελείς. Κι αυτό, γιατί η κρέμα ξυρίσματος θα βοηθήσει το ξυράφι να γλιστρήσει καλά, ενώ απευθείας πάνω στο δέρμα σου το ξυράφι θα προκαλέσει ερεθισμούς. Προσοχή! Βάλε κρέμα ξυρίσματος μόνο στην περιοχή που θέλεις να ξυρίσεις!

Σημασία στην τεχνική

Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δίνεις και στην τεχνική που χρησιμοποιείς για να ξυριστείς. Πάντα ξυρίζεις προς τη φορά της τρίχας και όχι «κόντρα», αλλιώς η τρίχα σου θα δυναμώσει περισσότερο. Επίσης, η λεπίδα του ξυραφιού πρέπει να έχει μια μικρή κλίση προς το δέρμα, χωρίς να βάζεις ιδιαίτερη πίεση.

Ανακούφισε την περιοχή

Πάντα μετά το ξύρισμα θα πρέπει να χρησιμοποιείς μια σχετική κρέμα, η οποία θα ανακουφίζει το δέρμα. Αυτό πρέπει να γίνει μιας και η επιδερμίδα της ευαίσθητης περιοχής είναι ερεθισμένη από το ξύρισμα, οπότε θα πρέπει να καταπραΰνεις τον ερεθισμό.

Ενυδάτωσε την ξυρισμένη περιοχή

Αμέσως μετά το ξύρισμα και αφού ξεπλύνεις καλά τα υπολείμματα της κρέμας ξυρίσματος, πρέπει να ενυδατώσεις καλά την περιοχή, τόσο με νερό όσο και με κάποια σχετική κρέμα που θα βοηθήσει να υποχωρήσει το όποιο «κάψιμο» και ο πόνος, ενώ θα διατηρήσει το δέρμα σου απαλό.

Καθάρισε καλά το ξυραφάκι

Ποτέ μην ξεχνάς να καθαρίσεις καλά το ξυραφάκι σου μετά από κάθε χρήση που του κάνεις. Εάν υπολείμματα τρίχας ή κρέμας μείνουν στις λεπίδες του, τότε μπορεί την επόμενη φορά να πάθεις από έναν πιο έντονο ερεθισμό μέχρι μια πιο σοβαρή μόλυνση.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα