Μελιτζανοσαλάτα με πάπρικα

Μια καλοκαιρινή συνταγή, ιδανική για τώρα που έχει αρχίσει η πολλή ζέστη! Μελιτζανοσαλάτα, πικάντικη, με πάπρικα!

Διαδικασία

  • 1 σκ. σκόρδο, με τη φλούδα της
  • 4 μεσαίες μελιτζάνες, κομμένες φέτες στη μέση κατά μήκος
  • ⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ⅔ φλιτζανιού ταχίνι
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 1½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • σπόρους ροδιού, για γαρνίρισμα
  • φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Ζεσταίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
  • Τοποθετούμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες, με τη φλούδα προς τα επάνω, σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο.
  • Καλύπτουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν παντού πολύ καλά, για περίπου 20 λεπτά για το σκόρδο και περίπου 40 λεπτά για τις μελιτζάνες.
  • Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες αδειάζοντας τη σάρκα τους σε ένα μπολ.
  • Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τις μελιτζάνες, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τη σοκολάτα, το μισό μαϊντανό, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα κάνουμε πουρέ μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τους καρπούς του ροδιού.
  • Σερβίρουμε με πίτα στο πλάι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα