6 σημάδια ότι πάσχεις από ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι τα τελευταία χρόνια μια πολύ συνηθισμένη πάθηση μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού, πλήττοντας μια στις δέκα γυναίκες.

Μολονότι κάθε γυναίκα και φυσικά κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, υπάρχουν κάποια συμπτώματα που ισχύουν για όλες τις γυναίκες και μαρτυρούν ότι πάσχεις από ενδομητρίωση.

Επίπονες περίοδοι

Εάν οι περίοδοί σου συνοδεύονται από εντονότερους από το συνηθισμένο πόνους τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς τον γιατρό σου γιατί μάλλον κατά πάσα πιθανότητα κάτι δεν πάει καλά. Εφόσον ακολουθήσεις αγωγή με αντιφλεγμονώδη και παρακεταμόλη, αλλά και πάλι δεν βλέπεις αποτέλεσμα τότε κατά πάσα πιθανότητα πάσχεις από ενδομητρίωση.

Συχνοί πόνοι στην πύελο

Και στην περίπτωση αυτή είναι πολύ πιθανό να πάσχεις από ενδομητρίωση, εφόσον δηλαδή οι πόνοι εκδηλώνονται συνέχεια και έχουν μια σχετική διάρκεια. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους «χτυπάνε» τα όργανα στην περιοχή ανάμεσα στον αφαλό και τους γοφούς. Εφόσον παίρνεις αναλγητικά και οι πόνοι δεν περνάνε, θα πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστείς για ενδομητρίωση.

Επίπονες σεξουαλικές επαφές

Εφόσον παρατηρήσεις πόνους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής σου επαφής, τότε κατά πάσα πιθανότητα πάσχεις από ενδομητρίωση. Καλό θα είναι πρώτα να εξετάσεις και άλλα πιθανά ενδεχόμενα, τα οποία εφόσον αποκλειστούν τότε καλό θα είναι να εξεταστείς και για ενδομητρίωση.

Πόνος στην ούρηση

Και στην περίπτωση που έχεις πόνους κατά την ούρηση τότε είναι, επίσης, πιθανό να πάσχεις από ενδομητρίωση. Εφόσον αποκλείσεις το ενδεχόμενο πιθανής ουρολοίμωξης τότε μάλλον θα πρέπει να εξεταστείς για την περίπτωση της ουρολοίμωξης.

Πόνοι στην κοιλιά ή στην πλάτη

Όταν παρατηρήσεις συχνούς και επίμονους πόνους στην κοιλιά ή την πλάτη σου, καλό θα είναι να εξεταστείς για την περίπτωση του να πάσχεις από ενδομητρίωση. Εάν έχεις παρατηρήσει ότι οι πόνοι διαχέονται στον οργανισμό σου, τότε κατά πάσα πιθανότητα η ενδομητρίωση είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Δυσκολία στη σύλληψη

Ένα συνηθισμένο σύμπτωμα της ενδομητρίωσης είναι η δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο να συλλάβεις. Εφόσον έχεις παρατηρήσει ότι δεν τα καταφέρνεις, καλό θα είναι να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου για να εξεταστείς αρμοδίως.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα