Άντονι Μπουρντέν: Το «αντίο» με παραδοσιακό ένδυμα κηδείας του Μπαλί

Στις 8 Ιουνίου 2018, ο διάσημος Αμερικανός σεφ Άντονι Μπουρντέν, έβαλε τέρμα στη ζωή του. Σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα, στις 6 Μαΐου 2018, ο ίδιος είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του μία φωτογραφία του σε ασπρόμαυρο φόντο, φορώντας ένα παραδοσιακό ένδυμα κηδείας του Μπαλί.

Ο Αμερικανός φλέρταρε πάντα με την ιδέα του θανάτου. Επιρρεπής σε καταχρήσεις, ζούσε τη ζωή στα άκρα της και δεν δίσταζε να την απορρίπτει κατάμουτρα. Ένας undeground τύπος, με look και συμπεριφορά αντισυστημικού, αλλά που μέσω του ίδιου του συστήματος δημιούργησε έναν κόσμο δικό του, μοναδικό, έναν κόσμο που λατρεύτηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.

Η φωτογραφία πριν έναν μήνα με το ένδυμα κηδείας του Μπαλί, ενδεχομένως να σηματοδοτούσε την απόφασή του. Μία σκέψη που εκφραζόταν δημοσίως, εμμέσως πλην σαφώς, καθώς ο Άντονι Μπρουντέν είχε δηλώσει πως έπρεπε να είχε πεθάνει όταν ήταν 20 ετών.

«Μια μικρή σκιά στη ζέστη του μεσημεριού», με ένα παραδοσιακό ένδυμα από μπαλινέζικη κηδεία… Μία προαναγγελία θανάτου, ή ένα πικρό, ασπρόμαυρο αντίο σε έναν κόσμο που ενδεχομένως δεν «γέμισε» ποτέ τον Αμερικανό διάσημο σεφ…

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα