Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα – Την Πέμπτη η ψηφοφορία

Αρχίζει την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στις κοινοβουλευτικές επιτροπές η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα τελευταία προαπαιτούμενα, που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 3,5%, όσες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης θα έχουν σημαντική μείωση φορολογίας, ενώ κάθε νεοϊδρυόμενη επιχείρηση κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, απαλλάσσεται από το καθεστώς ΦΠΑ.

Η Ελλάδα θα βγει καθαρά από το πρόγραμμα, και μετά τον Αύγουστο θα εξετάσουμε τα περιθώρια για μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειονότητας, τονίζει στο ΑΠΕ η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση του κατώτατου μισθού συνιστούν αναγκαίες προϋποθέσεις για να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι μέρος των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.

Για νέο μνημόνιο που θα κληθεί να πληρώσει και πάλι ο λαός, με δυσθεώρητα υπερ-πλεονάσματα, δήμευση της δημόσιας περιουσίας και δέσμευση των αποθεματικών όλων των φορέων του δημοσίου, κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα