Το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας, όπου κάνω με χαμόγελο τα ψώνια της εβδομάδας!

Μία μέρα σαν όλες τις άλλες, τρέχω να τα προλάβω όλα, να μην καθυστερήσουν τα παιδιά στο σχολείο, να μην χάσω το λεωφορείο και αργήσω στη δουλειά, μαγείρεμα, συμμάζεμα, διαβάσματα και φτου από την αρχή. Είμαι από τις γυναίκες που δεν ανέχεται την «αταξία» στο σπίτι. Δεν μπορώ να πέσω για ύπνο εάν δεν έχω πλύνει τα πιάτα ή εάν δεν έχω μαζέψει τα παιχνίδια των παιδιών από το σαλόνι, όσο κουρασμένη και να είμαι. Όσο ψυχαναγκαστικό και να σας φαίνεται όλο αυτό – αν και μπορεί πολλές από εσάς να με καταλαβαίνετε – πάντα αφήνω τις κόρες μου να παίζουν όσο θέλουν, χωρίς να λέω συνέχεια «μη» και «άστο αυτό», για να μην μου «χαλάσουν» τα πράγματα. Αλλά όπως και έχει είναι πολύ ωραίο να σηκώνεσαι το πρωί και να μην αντικρίζεις έναν χαμό.

Μέσα σ΄ όλο αυτόν τον καθημερινό πανικό, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να έχω άξιους συμμάχους, εκτός από τον άντρα μου φυσικά, που ανέχεται όλες αυτές τις τρέλες μου. Ευτυχώς στη γειτονιά μου, στον κοντινό μας ΑΒ, έχω βρει ανθρώπους που με καταλαβαίνουν και με περιμένουν πάντα μ΄ ένα χαμόγελο. Που όταν τρέχω για τα ψώνια της εβδομάδας, μου θυμίζουν ότι το μαλακτικό – που χρησιμοποιούμε σε αφθονία κάθε εβδομάδα – είναι σε προσφορά ή που θα φυλάξουν με προσοχή τη σακούλα που συχνά ξεχνάω στο ταμείο ή που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον το παιδιών με μία γκριμάτσα όσο προσπαθώ να πω στον κύριο Τάκη στο τυροκομείο τι χρειαζόμαστε.

 

Στον «δικό μας ΑΒ» όπως λέμε στο σπίτι, βρίσκω πάντα ό,τι χρειάζομαι, σε τιμές που μπορούμε όχι μόνο να αντέξουμε αλλά μας γεμίζουν χαμόγελο όταν φεύγουμε. Γιατί είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ότι κάποιος σε νοιάζεται και σκέφτεται πραγματικά τις ανάγκες σου.

Να αισθάνεσαι ότι είναι πραγματικός σύμμαχος στην καθημερινότητά σου!

Σχετικά άρθρα