Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Δεσμεύτηκαν για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Παρότι το κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια της ιστορικής τους συνάντησης στη Σιγκαπούρη δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την υπογραφή του, «πρόδωσαν» το περιεχόμενό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στους δημοσιογράφους ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει πολύ σύντομα η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ ο Κιμ Γιογνκ Ουν τόνισε πως ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας πολύ σημαντικών αλλαγών.

Οι φωτογραφίες του εγγράφου που υπεγράφη από τις δύο πλευρές μαρτυρούν το περιεχόμενο του μυστηριώδους κειμένου. Ουσιαστικά δείχνουν πως Τραμπ και Κιμ συμφώνησαν να προχωρήσουν στην αποπυρηνικοποίηση και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας.

Το έγγραφο, σύμφωνα με το CNNi, γράφει:

Ο πρόεδρος Τραμπ και ο Κιμ Γιογνκ Ουν προχώρησαν σε μία περιεκτική, εις βάθος και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το χτίσιμο νέων σχέσεων ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας και το χτίσιμο μίας διαρκούς και εύρωστης ειρηνευτικής συμφωνίας στην κορεατική χερσόνησο. Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύτηκε στην παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Βόρεια Κορέα, και ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανέλαβε τη σταθερή του δέσμευση να ολοκληρώσει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Οι φωτογράφοι μπόρεσαν να αποτυπώσουν το κείμενο όταν ο Ντόναλντ Τραμπ το ύψωσε για να δείξει τις υπογραφές.

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν το κείμενο μετά την «φανταστική», όπως την χαρακτήρισε ο πλανητάρχης, συνάντηση τους.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα