Πώς θα απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα με την οζονοθεραπεία

Οζονοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα παρουσιάζεται σε όλες τις γυναίκες χωρίς μεγάλη διαφοροποίηση στην ηλικία. Σχετικά με την με την προέλευση της κυτταρίτιδας υπάρχουν πολλές αιτιολογίες: γενετικοκατασκευαστικές, ορμονικές, νευροφυτικές κα. Τριτογενείς παράγοντες μπορεί να βοηθήσουν ή να επιδείνωσουν την κυτταρίτιδα. Μεταξύ αυτών, ο απορρυθμισμένος μεταβολικός ρυθμός καθώς και η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Γράφει ο Μιχάλης Διγενής, Ειδικός γενικής Ιατρικής

Το θεραπευτικό πρόγραμμα πρέπει να είναι κατά το δυνατό προσαρμοσμένο στον κάθε ασθενή, σε συνδυασμό με την πιθανή αιτιολογία. Αφού ξεκινήσουμε με τις απαραίτητες γενικές εξετάσεις, θα πρέπει στους στους υπέρβαρους ασθενείς με λιποσκλήρυνση να εφαρμόσουμε ειδικό διατροφικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση του σωματικού βάρους και την εξισορρόπηση του οργανισμού. Η διατροφή έχει στόχο τη λιποδιάλυση ενώ συνίσταται η λήψη ικανής ποσότητας νερού ( 1,5 με 2 λίτρα ημερησίως).

Η οζονοθεραπεία είναι μια αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

O μηχανισμός δράσης του όζοντος γίνεται σε δυο επίπεδα:

  • Bράχυνση των αλυσίδων των ακόρεστων λιπαρών οξέων, που περιέχουν ένα διπλό δεσμό, προκαλώντας τη διάσπαση τους (οζονόλυση)
  • Βελτίωση της μεταφοράς οξυγόνου,διότι το όζον, εκτός ότι ανάγει την αύξηση της βιωσιμότητας των ερυθρών αιμοσφαιρίων, προκαλεί και αύξηση του 2-3 διφωδφογλυκιδίου, που είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση οξυγόνου στους ιστούς, με συνέπεια τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Για τη θεραπεία της το όζον μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικές μεθόδους: τοπικές υποδόριες ενέσεις, τοπικές επαλείψεις με έλαια με την προσθήκη όζοντος, λουτροθεραπεία με την προσθήκη όζοντος.

Η θεραπεία με όζον πλεονεκτεί της φαρμακολογικής θεραπείας, γιατί δεν παρουσιάζει αλλεργικές αντιδράσεις, δερματικές χρώσεις, αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα, πόνο ή εκχύμωση στο σημείο της ένεσης και τοξικότητες και δεν έχει αντενδείξεις.

Τα αποτελέσματα, όπως δείχνουν οι ιατρικές μελέτες, είναι εξαιρετικά και μακράς διαρκείας.

Δείτε εδώ το θεραπευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας: http://www.evrostia-health.gr/programmata/antimetopisi-kyttaritidas/

Οζονοθεραπεία κατά της οσφυοϊσχυαλγίας

Τα θετικά αποτελέσματα από τη χρήση του όζοντος στην οσφυοϊσχυαλγία, σύμφωνα με μελέτη, φθάνουν το 88%.

Περιλαμβάνει περιπτώσεις κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου, οξείες ή χρόνιες μορφές οσφυοϊσχυαλγίας με ή χωρίς νευρολογικά συμπτώματα. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου στηρίζεται στην αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση του όζοντος ( ως αναστολέας παραγωγής προσταγλαδιών) στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας τοπικά ( καύση ή και απομάκρυνση τοξικών ουσιών), τη βελτίωση οξυγόνωσης  της πάσχουσας ρίζας, στην αύξηση της ταχύτητας της εκφύλισης του δίσκου (ανάγγειο υλικό) με αποσυμπίεση των νευρικών ριζών.

Η μέθοδος συνίσταται στην παρασπονδυλική έκχυση του ιατρικού όζοντος για 6 -10 φορές και ανάλογα με τη βαρύτητα ή υποχώρηση της συμπωτοματολογίας αρχίζει μετά από 2 έως και 8 συνεδρίες.

Τι είναι το όζον;

To όζον είναι αέριο, μια αλλοτροπική μορφή οξυγόνου ( τριατομικό οξυγόνο).  Σε ένα ενήλικο σώμα υπάρχουν δισεκατομμύρια μιτοχόνδρια (10% του συνόλου του σώματος). Τα μιτοχόνδρια έχουν πολλές λειτουργίες, που περιγράφονται ως “η δύναμη του κυττάρου” επειδή παράγουν το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς κυττάρων του ΑΤΡ, το οποίο χρησιμοποιείται ως πηγή χημικής ενέργειας για ολόκληρο το σώμα.

Το όζον έχει πολλά οφέλη για την ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας. Καθώς το σώμα γερνά χάνει την ικανότητά του να χρησιμοποιεί το οξυγόνο καθώς ο ρυθμός της βλάβης των ελεύθερων ριζών κλιμακώνεται και συντελείται η μιτοχονδριακή αποσύνθεση. Αυτή η διαδικασία γήρανσης αυξάνει τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών και μειώνει την αντιοξειδωτική ρυθμιστική ικανότητα. Και οι δύο διαδικασίες οδηγούν στη μιτοχονδριακή αποσύνθεση που ονομάζεται «λειτουργική υποξία» και στερεί από τα κύτταρα τις ζωτικές τους λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού επιδιόρθωσης, πόλωσης της μεμβράνης και σύνθεσης των ενζύμων.

Δεδομένου ότι η μειωμένη χρήση οξυγόνου είναι η κύρια αιτία της εκφυλιστικής νόσου, η θεραπεία όλων των ασθενειών συμπεριλαμβανομένων των αυτοάνοσων διαταραχών, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων αυξάνεται σημαντικά με την παρουσία της βέλτιστης χρήσης οξυγόνου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θεραπεία με όζον μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε κάθε περίπτωση χρόνιας ασθένειας.

Ο ρυθμός αποσύνθεσης δεν είναι αναπόφευκτος καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση του οξυγόνου, τόσο καλύτερη είναι η παραγωγή ενέργειας από τα μιτοχόνδρια.  Το όζον λειτουργεί για να διεγείρει την παραγωγή ορισμένων ενζύμων που απελευθερώνουν το δεσμευμένο οξυγόνο από τα ερυθρά αιμοσφαίρια, καθιστώντας περισσότερο διαθέσιμο το οξυγόνο στα κύτταρα εν γένει. Το όζον προκαλεί επίσης την παραγωγή μιας σειράς κυτοκινών που ενισχύουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού μας συστήματος στο στρες.

Επίσης, η έλλειψη τοξικότητας του όζοντος το καθιστά μια πολύ χρήσιμη θεραπευτική μέθοδο, ειδικά επειδή οι σημερινές ασθένειες όπως οι ιογενείς, ο καρκίνος και το AIDS χαρακτηρίζονται από καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Φυσικά, η αποκατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος εξαρτάται από μια ολιστική προσέγγιση που αφορά στην αποτοξίνωση, την αλλαγή του τρόπου ζωής και τις ενδεδειγμένες ολιστικές θεραπείες.

Θεραπευτικές Εφαρμογές του όζοντος

Η ιατρική χρήση της θεραπείας με όζον ενδείκνυται επίσης στη θεραπεία αγγειακών ασθενειών όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, αρτηριοσκλήρωση, φλεβική ανεπάρκεια, καρκίνο, οξεία και χρόνια ιική ασθένεια, έλκη, μολυσμένα τραύματα, γάγγραινα, εγκαύματα, νόσο του Crohn, ελκώδη κολίτιδα, δισκοπάθεια, οστεοαρθρίτιδα και τενοντίτιδα. Επιπλέον, πρόσφατες μελέτες από τους Ρώσους και Γάλλους γιατρούς έχουν δείξει δραστικά αποτελέσματα στη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ μετά από θεραπεία με όζον. Εδώ, οι δυνατότητες του όζοντος  για την ενίσχυση του κυκλοφορικού και την αναζωογόνηση των κυττάρων έχουν σημαντικό ρόλο.

Οι Γερμανοί γιατροί είδαν επίσης επιτυχία στις διαταραχές του Πάρκινσον, της ΣΚΠ και άλλων νευρικών συστημάτων.  Σε υψηλές συγκεντρώσεις (3,5% – 5%), το όζον επιδεικνύει ισχυρή μικροβιοκτόνο δράση. Η οξειδωτική δύναμη του όζοντος αποδείχθηκε αποτελεσματική στην καταστροφή ιών όπως ο Epstein Barr, ο έρπης και η ηπατίτιδα. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το όζον, που χορηγείται σωστά στο σώμα σε επαναλαμβανόμενες εφαρμογές καταπολεμά τους ιούς, τα βακτηρίδια, τους μύκητες, τα πρωτόζωα και τα καρκινώματα στα νοσούντα κύτταρα.

Τρόποι χορήγησης όζοντος

Το όζον στην ιατρική μπορεί να εφαρμοστεί ως αέριο, να διαλυθεί σε υγρό ή να διασπαρεί σε έλαιο. Ανάλογα με την πάθηση  μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές οδοί χορήγησης της θεραπείας με όζον.

  • Χορήγηση σε μικρή αυτομετάγγιση
  • Μεγάλη αυτομετάγγιση
  • Ενδοαγγειακή χορήγηση
  • Ενδομυική – υποδόρειος – ενδοαρθρική ένεση
  • Τοπική εφαρμογή αερίου με ασκό που περικλείει μέλος του σώματος
  • Όζον σε νερό
  • Όζον σε έλαια και κρέμες

Μιχάλης Διγενής

Ειδικός γενικής Ιατρικής

www.evrostia-health.gr

 

 

Σχετικά άρθρα