Στη φυλακή ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας-Η γνωριμία που του άλλαξε τη ζωή και τα 6 εκατομμύρια ευρώ που έκαναν “φτερά”!

Την ώρα που ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν έβγαινε από την αίθουσα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας με την καταδίκη σε 5 χρόνια και 10 μήνες φυλάκισης για απάτη και κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σίγουρα από τα μάτια του θα πέρασαν φευγαλέα οι εικόνες από τη χλιδάτη ζωή που είχε ζήσει μέχρι τη στιγμή εκείνη.

 

Βλέπετε, ο γαμπρός του Βασιλιά της Ισπανίας, Φίλιππου, είχε καλομάθει για χρόνια να ζει στην πολυτέλεια και να περνάει καλά έχοντας στο πλευρό του για σύζυγο, την αδερφή του Φίλιππου, Ινφάντα Κριστίνα, ξεχνώντας όμως κάτι πολύ σημαντικό: Ότι κάποια στιγμή όλοι, μα όλοι, δίνουμε λογαριασμό για τις πράξεις μας.

Ίσως να ήταν οι κραυγές του συγκεντρωμένου έξω από τις εγκαταστάσεις του Δικαστηρίου στη Μαγιόρκα που τον αποκαλούσε «κλέφτη» που τον έκαναν να επανέλθει γρήγορα στη ζοφερή, όπως αναμένεται να είναι για εκείνον, πραγματικότητα πίσω πλέον από της φυλακής τα σίδερα.

Ταλαντούχος, πεισματάρης και λάτρης της χλιδής

Ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν γεννήθηκε ακριβώς πριν από 50 χρόνια σε μια μικρή πόλη ης Χώρας των Βάσκων, την Τζουμαράγκα. Το πείσμα και η θέλησή του για να πετύχει είχαν φανεί από μικρή ηλικία, όταν και στράφηκε στον αθλητισμό στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο. Η επιλογή του ήταν το χάντμπολ, σπορ πολύ δημοφιλές στη χώρα της Ιβηρικής, με τους Βάσκους παίκτες να θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο, λόγω της ικανότητας που τους χαρακτηρίζει και τη γενικότερη κλίση τους προς το άθλημα.

 

En mis tiempos mozos ???? No pain, no gain

A post shared by Iñaki urdangarin (@urdangariin) on

Με ύψος 1,90 και καλή τεχνική δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος με αποτέλεσμα λίγα χρόνια μετά να βρεθεί να παίζει με τη φανέλα της ιστορικής Μπαρτσελόνα σηκώνοντας κύπελλα και κατακτώντας αμέτρητες προσωπικές διακρίσεις, που τον κατέταξαν μεταξύ των κορυφαίων παικτών του χάντμπολ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μαζί με το ταλέντο του τον αθλητισμό, όμως, ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν είχε και ένα άλλο πάθος: Την χλιδή. Μπον βιβέρ και γενικότερα λάτρης της πολυτελούς ζωής, ο Ινιάκι προσπαθούσε να βρει τρόπους ώστε να βγάζει τα χρήματα εκείνα που θ του επέτρεπαν να έχει μια ζωή πέρα από τα συνηθισμένα και φυσικά μακριά από την στερημένη παιδική ηλικία που είχε περάσει στην Τζουμαράγκ.

Η γνωριμία που του άλλαξε τη ζωή

Η ευκαιρία δεν άργησε να του δοθεί και ο δρόμος προς την κατάκτηση όσων επιθυμούσε περνούσε, όπως αποδείχθηκε, από την αγκαλιά μιας γυναίκας, αλλά όχι μιας απλής γυναίκας. Συγκεκριμένα από την αγκαλιά μιας πριγκίπισσας. Κάπου στις αρχές του 2000 ο Ινιάκι, λόγω της συμμετοχής του σε Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισε να έχει επαφές με τον μετέπειτα Βασιλιά της Ισπανίας, Φίλιππο, που και σαν αθλητής αλλά και σαν μέλος της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, βρισκόταν σε κάθε Ολυμπιάδα που γινόταν.

Αποτέλεσμα ήταν να γνωρίσει τον Ινιάκι και στη συνέχεια, μέσω της φιλικής σχέσης που ανέπτυξαν οι δύο άνδρες, ο πρώτος να έρθει σε επαφή με την αδερφή του Φίλιππου, την πριγκίπισσα Κριστίνα. Η νεαρή τότε πριγκίπισσα δεν άργησε να θαμπωθεί από τον όμορφο άνδρα, ο οποίος πληρούσε όλα όσα ζητούσε από τον άνδρα που ήθελε να έχει στο πλευρό της. Εντυπωσιακός, επιβλητικός, διάσημος και πάνω από όλα πρόθυμος να της κάνει όλα τα χατίρια και να την έχει πάντα ευχαριστημένη, έτσι δηλαδή όπως έχουν μάθει οι πριγκίπισσες αυτού του κόσμου να τους συμπεριφέρονται.

Το… στενό μαρκάρισμα του Ινιάκι στην Κριστίνα δεν άρεσε και πολύ στον Φίλιππο, όμως αφού έβλεπε την αδερφή του ευχαριστημένη και ευτυχισμένη δεν θέλησε να μπει στη μέση, αν και διέβλεπε κάποια αρνητικά στοιχεία στον χαρακτήρα του γαμπρού του.

Ο γάμος τους ήταν φυσικά ένα ξεχωριστό γεγονός για την Ισπανία και το ισπανικό έθνος με το μέλλον τους να διαγράφεται λαμπρό και σπαρμένο με ροδοπέταλα.

Η κρίση, ένα… σαφάρι και τα 6 εκατομμύρια ευρώ

Όλα φαίνονταν να πηγαίνουν καλά για τον φιλόδοξο Βάσκο, ώσπου το 2010 (και) η Ισπανία πλήττεται από την κρίση. Και μπορεί την χώρα μας αυτό να μην λέει και πολλά για… κάποιους, όμως στην Ισπανία όλοι, μα όλοι, μπήκαν υπό το μικροσκόπιο των Αρχών, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια σε οτιδήποτε αφορούσε το δημόσιο χρήμα, αλλά και την εμπλοκή εκπροσώπων θεσμών σε διάφορες ύποπτες υποθέσεις. Κάπως έτσι, λοιπόν, βρέθηκε να κατηγορείτε ο Ινιάκι, αλλά και η σύζυγός του, Κριστίνα, κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή, απάτη, πλαστογραφία και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

 

Παράλληλα, ο Ινιάκι κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε την επιρροή που του έδινε ο ρόλος του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας για να παίρνει μεγάλης χορηγίες και συμβόλαια για την εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων που είχε στήσει με τον καλό του φίλο και συνέταιρο, Ντιέγκο Τόρες. Μέσα σε όλα είδε και το φως της δημοσιότητας ένα σαφάρι στο οποίο είχε συμμετάσχει ο τότε βασιλιάς Χουάν Κάρλος στην Κένυα, για το οποίο φυσικά δεν πλήρωσε τίποτα, ενώ οι «κακές γλώσσες» λένε ότι πρόλαβε να έχει και μια…περιπετειούλα με μια Γερμανίδα που επίσης είχε πάει για κυνήγι!

Η δημόσια κατακραυγή ήταν μεγάλη, ειδικά όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ινιάκι με τη σύζυγό του εκμεταλλεύονταν τις δωρεές που δίνονταν στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Noos, κονδύλια του οποίου μάλιστα χρησιμοποίησαν για να πληρώσουν κάτι μαθήματα χορού των τεσσάρων παιδιών τους, αγορές πανάκριβων ρούχων και μια… ανακαίνιση στην έπαυλή τους. Ο λογαριασμός διόλου ευκαταφρόνητος, αφού έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ και κάτι ψιλά…

Ο «κλέφτης» στον δρόμο για τη φυλακή

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο Ινιάκι έπαιρνε τον δρόμο για τις φυλακές, χωρίς όμως τη σύζυγό του, η οποία και αθωώθηκε για τις ίδιες κατηγορίες. Βλέπετε, κάποιοι είναι λίγο πιο… ίσοι από τους υπόλοιπους απέναντι στους νόμους.

 

Άσχετα με το τελικό χρονικό διάστημα που ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν θα ζεστάνει το κελί του είναι σχεδόν βέβαιο ότι η δημόσια κατακραυγή και η ταμπέλα του «κλέφτη» που του κόλλησε ο ισπανικός λαός θα τον συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σχετικά άρθρα